Κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των κατοικιών της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς, μετά τον ισχυρό σεισμό 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Έως τώρα έχουν ελεγχθεί 1.000 σπίτια σε Αργοστόλι και Ληξούρι εκ των οποίων τα 500 έχουν υποστεί βλάβες.

Ωστόσο, τα κλιμάκια των μηχανικών υπολογίζουν πως περίπου το 5% επί του συνόλου των σπιτιών παρουσιάζουν σοβαρές ζημιές.

Τη Δευτέρα αναμένεται να μεταβεί στο νησί κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να βρεθεί λύση για τους μαθητές των

τριών σχολικών κτιρίων που έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Στόχος είναι η αποφυγή ή έστω η ελαχιστοποίηση της απώλειας ωρών διδασκαλίας.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει ανακοινώσει ότι για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΙΕΚ μέχρι και την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, οι έλεγχοι έδειξαν ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα στην στατικότητα και ασφάλεια του «Μαντζαβινάτειου» Νοσοκομείου, το οποίο πρόκειται να επαναλειτουργήσει εντός των επόμενων ημερών.

Το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Οι επιστήμονες εκτιμούν, πάντως, ότι η μετασεισμική ακολουθία στην Κεφαλονιά εξελίσσεται ομαλά.

Στην Κεφαλονιά έχουν σταλεί τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού «Προμηθεύς», με είδη πρώτης ανάγκης, και «Χίος» για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των σεισμοπαθών (διαθέτει 250 κλίνες).

Keywords
Τυχαία Θέματα