Κατερίνα Παπακωστοπούλου: Ο Μαλέλης μου έδωσε πάρα πολλές ευκαιρίες

Eίναι από τις πιο γλυκές παρουσιάστριες της Ελληνικής τηλεόρασης. Από το 2004 η Κατερίνα Παπακωστοπούλου μας ενημερώνει καθημερινά μέσα από τα δελτία ειδήσεων του STAR για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο. Μιλώντας στο nocomments γύρισε το χρόνο πίσω-το 1995 όταν ξεκίνησε δόκιμη στον ΣΚΑΪ- μας είπε για την τηλεόραση και την κρίση που δοκιμάζει και μας αποκάλυψε και πράγματα για την προσωπική της ζωή αλλά και τι την έκανε να σκεφτεί τη ζωή διαφορετικά.

Συνέντευξη

στον Δημήτρη Δεμεσούκα

-Να ξεκινήσουμε από την κρίση στη δουλειά μας. Τι άλλαξε Κατερίνα όλα αυτά τα χρόνια έτσι κάνοντας τώρα έναν απολογισμό…

Eγώ νομίζω ότι ξεκινήσαμε όλοι με μια πολύ ρομαντική διάθεση για τη δουλειά μας. Θεωρούσαμε ότι θα κάνουμε σπουδαία και μεγάλα πράγματα ή τουλάχιστον είχαμε αυτό το κέφι. Θεωρείτο δεδομένο ότι εμείς θα κάνουμε σπουδαία πράγματα με ποιά έννοια. Θεωρώ ότι ειδικά τα πρώτα τρία χρόνια- και τα δύο στο ΣΚΑΪ και τα πρώτα στο STAR- επειδή είμασταν τυχεροί και βρεθήκαμε σε μια πολύ καλή φουρνιά με καλούς συναδέλφους οι οποίοι ο ένας παραδειγματιζόταν από τον άλλον ή ηθελε να έχει καλύτερο θέμα από τον άλλον ήτανε προααπαιτούμενο να κάνεις ένα πολύ καλό ρεπορτάζ.  Οπότε μεγαλώσαμε με την επιθυμία να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Και θεωρώ ότι είμασταν πολύ ρομαντικοί αλλά κουραστήκαμε και πολύ.

-»Καήκαμε» δηλαδή;

-Όχι, δεν νομίζω ότι «καήκαμε» απλά κάποια στιγμή ενεδεχομένως αλίμονο απογοητευθήκαμε. Δηλαδή οτι δεν ήρθαν γενικά τα πράγματα όπως τα περιμέναμε αλλά όχι μόνο με τη δουλειά και γενικότερα με τη ζωή μας και με την κοινωνία. Ναι, δεν είναι η εικόνα το ίδιο ρομαντική. Σαφώς φεύγει με τον καιρό ένα κομμάτι του πάθους αλλά παραμένει η αγάπη.

Επίσης να σου πω και κάτι άλλο. Στη χώρα μας υπάρχει και η λογική ότι μετά τα 30 είσαι λίγο μεγάλος. Ενώ στο εξωτερικό βλέπεις ότι οι παρουσιαστές τους μπορεί να λένε δελτία μέχρι τα 60 τους χρόνια και να θεωρούνται πολύ επιτυχημένοι. Εγώ δεν θέλω να θεωρώ ότι στα 30+ που είμαι οι 20άρηδες είναι οι νέοι κι εγώ είμαι η παλιά. Σαφώς και θεωρώ τον εαυτό μου «παλιά» σε συνάρτηση με άλλους συναδέλφους αλλά θεωρώ ότι τώρα είμαστε σε μια δημιουργική περίοδο που έχοντας αποκομίσει κάποιες εμπειρίες θεωρητικά και πρακτικά μπορούμε να διαχειριστούμε ένα θέμα σωστά από το πιό απλό μέχρι το πιό σοβαρό.

-Είσαι στη δουλειά 18 χρόνια.Πως ξεκίνησε αυτό το «ταξίδι»;

-Εγώ ξεκίνησα από το Πανεπιστήμιο, από το τμήμα ΜΜΕ στο Πάντειο. Κάποια στιγμή με είδε ο Δημήτρης ο Ρίζος και με έβαλε να του γράψω πέντε πράγματα και μου είπε ότι «εσύ παιδί μου θα πας πολύ καλά και αν θέλεις έλα να δουλέψεις δόκιμη στην εφημερίδα».

Πήγα λοιπόν στον κ.Ρίζο δουλεύοντας δόκιμη στην εφημερίδα προσπαθώντας να κάνω κάποια θέματα και παράλληλα ξεκινάει μετά από κάποιο καιρό να κάνει μια εκπομπή στον ΣΚΑΪ που λεγόταν «Ο ΣΚΑΪ στη χώρα του παραλόγου». Μου λέει λοιπόν τότε «θέλεις να έρθεις στην εκπομπή να μου κλείνεις καλεσμένους και να κάνεις και ρεπορτάζ;» Ε, και πήγα και θυμάμαι ακόμη και τώρα α

Keywords
Τυχαία Θέματα