Καταθέτουν στην προανακριτική για την λίστα Λαγκάρντ Βαξεβάνης-Παπαχελάς

Οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Αλέξης Παπαχελάς θα παρουσιαστούν σήμερα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για να καταθέσουν ως μάρτυρες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρόεδρος της προανακριτικής έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να καταθέσει η Μαρία Παντελή, το όνομα της οποίας περιλαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ σε λογαριασμό-«μαμούθ» ύψους 550 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για την γυναίκα που

μαζί με τον ισραηλινό επιχειρηματία Σάμπι Μιονί είχαν θεωρηθεί ως «αχυράνθρωποι» λογαριασμού της Μαργαρίτας Παπανδρέου, γεγονός το οποίος είχαν διαψεύσει τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όσο και η μητέρα του Μαργαρίτα.

Επίσης, σύμφωνα με δήλωση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στην τηλεόραση του Σκάϊ, ως μάρτυρας θα κληθεί και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, το όνομα του οποίου επίσης βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ.

Σήμερα Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου, θα μεταβούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών τα τρία μέλη της προανακριτικής επιτροπής που έχουν οριστεί για να λάβουν αντίγραφα του δεύτερου CD με την λίστα Λαγκάρντ που έστειλαν οι γαλλικές αρχές και του αλλοιωμένου usb.

Παρά την απροθυμία που φέρεται να διακατέχει αρκετά από τα μέλη της επιτροπής να πάρουν στα χέρια τους το επίμαχο ψηφιακό υλικό -χαρακτηριστική η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τάκη Ρήγα ο οποίος έχει πει σε κατ” ιδίαν συζητήσεις του με δημοσιογράφους ότι «τον έχουν προσεγγίσει δημοσιογραφικά και επιχειρηματικά κέντρα» και ως εκ τούτου προτιμά να μην πάρει αντίγραφο από το «στικάκι»- ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι οι τρείς βουλευτές, θα μεταβούν κανονικά και μάλιστα θα συνταχθεί πρωτόκολλο παραλαβής και πρωτόκολλο επιστροφής και σε για όσους θελήσουν να πάρουν αντίγραφο, θα γίνει και πρωτόκολλο παράδοσης.

Επ” αφορμής, ο κ. Μαρκογιαννάκης καταφέρθηκε κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, καταλογίζοντάς της ότι «έχει πει πως «εγώ τον πρόεδρο δεν τον εμπιστεύομαι»». «Έτσι, θέλω να φυλάω τα ρούχα μου για να έχω τα μισά. Θα πάνε τα μέλη της επιτροπής στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, θα κάτσουν οκτώ ώρες να το βγάλουν το αντίγραφο, να το φέρουν, αλλιώς δεν θα πάει πουθενά κανένα αντίγραφο» είπε χαρακτηριστικά.

Μαρκογιαννάκης εναντίον Βαξεβάνη

Ο κ. Μαρκογιαννάκης προανήγγειλε για άλλη μια φορά ότι η επιτροπή θα παραταθεί πέραν της 25ης Φεβρουαρίου. «Στις 25 του μήνα θα βγει το πόρισμα της Επιτροπής, αλλά το θέμα είναι… ποιού μήνα;», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να εξετάζουμε έναν μόνο μάρτυρα σε κάθε συνεδρίαση».

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί παρά το γεγονός ότι έχει εκφράσει την δυσφορία του για το πώς εξελίσσεται το έργο της επιτροπής. Όπως δήλωσε «η παραίτησή μου θα ήταν ευσεβής πόθος εκείνων που προσπαθούν να με εκβιάσουν τόσο καιρό, ο Μαρκογιαννάκης όμως, δεν εκβιάζεται». «Έχω περάσει τόσα πολλά στην πολιτική μου σταδιοδρομία, δεν είμαι μοσχαναθρεμμένος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο χωράφι, έχω 15 χρόνια ΟΓΑ, έχω γίνει εισαγγελέας, δικηγόρος πρώτης γραμμής. Όταν έγινα πολιτικός δεν μπήκα στο σύστημα και το σύστημα με έχει ξεσκίσει, αλλά έχω μείνει όρθιος και οι Χανιώτες δεν είναι κακοποιοί να με εκλέγουν 25 χρόνια συνεχόμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ καταφέρθηκε κατά του δημοσιογράφου κ. Βαξεβάνη ότι «η πρώτη βολή εναντίον μου ήταν από εκείνος για την υπόθεση της Siemens», αλλά «ας του πει κάποιος ότι αθωώθηκα», όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα