Καταδικάζουν όλα τα κόμματα την βάρβαρη επίθεση στη Μανωλάδα

Όλα τα κόμματα καταδίκασαν την δολοφονική επίθεση κατά μεταναστών στη Μανωλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Η απάνθρωπη επίθεση ενόπλων και οι τραυματισμοί διαμαρτυρόμενων καλλιεργητών στη Μανωλάδα, καταδικάζονται με τον πλέον απόλυτο τρόπο από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η πρωτοφανής και επονείδιστη αυτή ενέργεια είναι ξένη προς τα ήθη των Ελλήνων και η αντιμετώπισή της από τις αρμόδιες αρχές θα είναι άμεση και υποδειγματική».

Συγκέντρωσης διαμαρτυρίας πραγματοποιεί το ΚΚΕ

στις 16:00 στην κεντρική πλατεία Μανωλάδας.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: «Ομοσπονδίες και συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 14:30 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις 17:00 στο υπουργείο Εργασίας για τη δολοφονική επίθεση των μεγαλοϊδιοκτητών γης και των μπράβων τους ενάντια στους εργάτες γης στη Μανωλάδα».

Είναι άμεσο και επιτακτικό να αποδοθεί δικαιοσύνη, τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με αφορμή τα γεγονότα στην Μανωλάδα. «Οι πυροβολισμοί που δέχθηκαν εργαζόμενοι μετανάστες στη Μανωλάδα, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, είναι μια εγκληματική, ρατσιστική πράξη» σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας, δε, ότι «είναι η πολλοστή φορά που παρόμοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Μανωλάδας εις βάρος μεταναστών εργαζομένων, που εκτός από την ακραία εκμετάλλευση, υφίστανται και τη βία».

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Στ.Ξουλίδου δήλωσε: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τα όσα διεπράχθησαν στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας εναντίον των αλλοδαπών εργατών. Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της καταγωγής τους συνιστά σε κάθε περίπτωση ρατσιστική και ναζιστική ενέργεια.

»Οι πρακτικές βίας και εξαθλίωσης εναντίον αλλοδαπών εργατών που παραπέμπουν σε εποχές και συνθήκες δουλεμπορίου, μακριά από κάθε έννοια ανθρωπισμού, δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη Ελλάδα. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως το ύψιστο αγαθό της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτος και δεν μπορεί να καταστρατηγείται από καμία εργοδοτική αυθαιρεσία».

Εγκληματική χαρακτηρίζει την επίθεση εναντίον των εργαζομένων μεταναστών στη Μανωλάδα και η ΔΗΜΑΡ ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να επιληφθεί «άμεσα και χωρίς καθυστέρηση». Αποτελεί ύβρη για τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του αυτό που συνέβη. Η απόκρουση της βίας και του ρατσισμού είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Για «απίστευτη υποκρισία της κοινωνίας από τη μια να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή και από την άλλη να έχουν δουλοπάροικους τους μετανάστες στα χωράφια τους» έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τα γεγονότα στη Μανωλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα