Καταδικάζει τα φαινόμενα βίας από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Τα επανειλημμένα περιστατικά βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καταδικάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η Επιτροπή εισηγείται τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης για τα φαινόμενα βίας από βουλευτές της Χρυσής Αυγής,

εφόσον αυτά συνεχιστούν, επισημαίνει τις ευθύνες της ηγεσίας του, και εκφράζει την ευχή για ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος από την εκτελεστική εξουσία.

Τόσο οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ όσο και του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν λευκό στις προτάσεις του προέδρου της επιτροπής κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη μιας και επιθυμούσαν την έκδοση εισήγησης σε πιο αυστηρούς τόνους.

Παρά τη θετική της ψήφο, ενστάσεις διατύπωσε και η βουλευτής του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Τσαρουχά-Κόλλια, η οποία επεσήμανε ότι και στο παρελθόν υπήρξαν αντίστοιχες συμπεριφορές βουλευτών, αλλά η Βουλή δεν είχε αντιδράσει, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην κινητοποίηση των αγροτών της Κρήτης στον Πειραιά.

Το τελικό κείμενο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή επισημαίνει σε ανακοίνωση της:

 Το άθλιο πολιτικό σύστημα, που αρνείται να βάλει στη φυλακή τους κλέφτες και ευθύνεται για τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδος, δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να μας κάνει μαθήματα δεοντολογίας και ορθής συμπεριφοράς

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα