Και ο καιρός τρελάθηκε! Καύσωνα με…καταιγίδες αναμένει η ΕΜΥ

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει αύριο, ο καιρός με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και το απόγευμα στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν

βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα από το βράδυ θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και πιθανώς τη βόρεια Πελοπόννησο κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι και πιθανώς καταιγίδες.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα