Κ. Παπούλιας: Να εμπεδωθούν κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης για τις γυναίκες

Την ανάγκη να εμπεδωθούν κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις ανάλογα με το φύλο στους επαγγελματικούς χώρους, στην κοινωνική ζωή, στο οικογενειακό περιβάλλον υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμά του για την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπούλια, η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τα στοιχεία για την ανέλιξή τους σε ηγετικές θέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δείχνουν ότι

υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση να διανυθεί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατηρεί ότι οι γυναίκες «παραμένουν εγκλωβισμένες σε πολλαπλούς ρόλους, με άνιση την κατανομή των οικογενειακών βαρών, με πολλά αρνητικά στερεότυπα να λειτουργούν στο περιβάλλον της δουλειάς τους».

«Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί», συμπληρώνει, «οι γυναίκες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα πρωτοφανούς βίας, αδικίας και εκμετάλλευσης. Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων».

Τέλος, ο κ. Παπούλιας εύχεται του χρόνου τέτοια μέρα, εκτός από μηνύματα σεβασμού στα δικαιώματα των γυναικών, «να έχουμε να αναφερθούμε και σε συγκεκριμένες κατακτήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα