ΗΠΑ: Ο Τζον Κέρι ορκίστηκε νέος υπουργός εξωτερικών

Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ορκίστηκε σήμερα ο Τζον Κέρι από τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Είναι ο πρώτος άνδρας που αναλαμβάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από το 2005, μετά τις κυρίες Χίλαρι Κλίντον και Κοντολίζα Ράις.

Ύστερα από πέντε θητείες στην αμερικανική Γερουσία, ο Κέρι, αγαπητός όχι μόνο στο Δημοκρατικό Κόμμα από τους κόλπους του οποίου προέρχεται αλλά και το Ρεπουμπλικανικό, δήλωσε όπως η θητεία του στο Βιετνάμ του δίδαξε το κόστος της αποτυχημένης διπλωματίας.

Ο 69χρονος γερουσιαστής

από τη Μασαχουσέτη και πρώην υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία το 2004, έχει πλούσια εμπειρία σε διεθνή θέματα. Έγινε το μεγάλο φαβορί για την ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την επίσημη απόσυρση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σούζαν Ράις από την διεκδίκηση της θέσης λόγω των επικρίσεων για την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη.

Δεσμεύτηκε να εργαστεί με στόχο την ειρήνη αλλά υπογράμμισε ότι πάνω απ’ όλα θα υπερασπιστεί την Αμερική. Πρόσφατα μάλιστα είχε δηλώσει πως η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι πλέον και οικονομική.

Keywords
Τυχαία Θέματα