Ηλεία: Μπαράζ πυρκαγιών στην περιοχή [εικόνες]

Σύμφωνα με πληροφορίας, πριν από λίγο νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Αμαλιάδας σε δασική έκταση στο Φραγκαπήδημα.

Σε περιοχή όπου είχε ξανά καεί και είχε προχωρήσει η αναγέννηση του δάσους ξέσπασε πυρκαγιά περίπου στη μία το μεσημέρι και έχει πάρει διαστάσεις. Επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Πύργο και Αμαλιάδα. Ενώ αναμένεται και επέμβαση από Cannader.


Δύο Cannader κάνουν ρίψεις στην πυρκαγιά, η οποία έχει δημιουργήσει μέτωπο και βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρα από την Ιερά Μονή Φραγκοπηδήματος.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.


Πέρασε η πυρκαγιά σε πλαγιά κοντά στην ιερά μονή και πλέον έχει κατεύθυνση προς το μοναστήρι λαμβάνοντας συνεχώς διαστάσεις. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία ξεπερνά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη πυρκαγιά ξέσπασε αυτή την φορά μέσα σε σκουπιδότοπο στα Κονιδέικα. Να θυμίσουμε πως νωρίτερα είχε ξεσπάσει φωτιά σε αγροτική περιοχή στα Κονιδέικα.

Η φωτιά παρουσιάζει ύφεση ωστόσο δεν είναι έχει τεθεί υπό έλεγχο. Μετά την επέμβαση των εναέριων μέσων το μοναστήρι δεν κινδυνεύει. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και πεζοπόρα τμήματα.

πηγή: ilialive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα