Ηχηρά ονόματα μεταξύ των ενδιαφερομένων για την Ακτή Βουλιαγμένης

Ηχηρά ονόματα, μεταξύ των οποίων ο Αστέρας Βουλιαγμένης και η ΛΑΜΨΑ, των ξενοδοχείων της Μεγάλης Βρετανίας και του King George είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων σχημάτων στο διαγωνισμό που πραγματοποιεί η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου για την εκμίσθωση του ακινήτου «Ακτή Βουλιαγμένης».

Στο διαγωνισμό, για τον οποίο η καταληκτική ημερομηνία ήταν χθες 29/7, είχαν αρχικά εμφανισθεί πάνω από 25 ενδιαφερόμενες εταιρείες, ενώ οι χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν

ότι ενδιαφέρον τελικά υπέβαλαν έξι επενδυτικά σχήματα. Στους ‘’σίγουρους’’ επενδυτές περιλαμβανόταν εξαρχής ο Αστέρας, δεδομένου και του μεγάλου ενδιαφέροντος από πλευράς των νέων του μετόχων, των Αράβων της AGC, στους οποίους θα περάσει το ιστορικό συγκρότημα (εφόσον φυσικά δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις). Η διάρκεια της μίσθωσης της ακτής, η οποία βρίσκεται σήμερα υπό τη διαχείριση της ΕΤΑΔ είναι 15 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 5 χρόνια.

Η Ακτή Βουλιαγμένης είναι μία από τις πρώτες οργανωμένες παραλίες της Αττικής, η οποία μάλιστα φέρει την υπογραφή σπουδαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων των προηγούμενων δεκαετιών. Τα 76 περίπου στρέμματα της έκτασης διαμόρφωσαν στο τέλος της δεκαετίας του ’50- αρχές του ’60 οι Π. Βασιλειάδης, Π. Σακελλαρίου και Ε. Βουρέκας σχεδιάζοντας μάλιστα και την «Ωκεανίδα», το εστιατόριο που αποτέλεσε και ένα από τα πρώτα βιοκλιματικά κτίσματα της παραλίας.

Η ακτή υπολογίζεται ότι εξυπηρετεί καθημερινά περί τους 9.000 λουόμενους, ενώ τώρα ο στόχος από πλευράς της ΕΤΑΔ είναι να υπάρχει η δυνατότητα παράλληλης εξυπηρέτησης 2.500 επισκεπτών (ενώ το αντίστοιχο νούμερο στην παραλία του Αστέρα διαμορφώνεται στους 1.000 επισκέπτες). Για την περασμένη περίοδο, του 2013, ο αριθμός των επισκεπτών προσέγγισε τις 400.000 αφού κόπηκαν 396.068 εισιτήρια εισόδου. Εφέτος το κανονικό εισιτήριο εισόδου διαμορφώνεται στα 4 ευρώ ανά επισκέπτη και το μειωμένο στα 3 ευρώ, ενώ η πλαζ λειτουργεί καθημερινά για την περίοδο έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Ο ιδιώτης ο οποίος θα αναλάβει ως μισθωτής θα καταβάλλει εφάπαξ 1 εκατ. ευρώ, ενώ με βάση τη διαγωνιστική διαδικασία, προβλέπεται μίσθωμα κατ’ έτος επί του 15% του τζίρου με ελάχιστο ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα, με βάση την προσφορά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα