Η ΄΄ταυτότητα΄΄του Αντετοκούνμπο

Από τα… αλώνια της Α2 και τον Φιλαθλητικό, στο ΝΒΑ και τους Milwaukee Bucks! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξέρει ότι έχει πολλά ακόμα να δουλέψει στο παιχνίδι του, ωστόσο το πρώτο βήμα το έκανε. Μένει πλέον να καθιερωθεί στο ΝΒΑ.

Η ταυτότητα του

Ονοματεπώνυμο: Γιάννης Αντετοκούνμπο

Θέση: Σμολ φόργουορντ

Υψος: 2.06 μέτρα

Βάρος: 89 κιλά

Ημερομηνία γέννησης: 16 Δεκεμβρίου 1994

Ομάδα: Φιλαθλητικός (Α2)

Πλεονεκτήματα:

Πολύ καλός αθλητής. Ελέγχει εξαιρετικά το σώμα του για κάποιον με το ύψος του, έχοντας εκπληκτική πλαστικότητα στις κινήσεις του. Πολύ καλός χειριστής της μπάλας, έχοντας την δυνατότητα να αλλάξει πολύ εύκολα κατεύθυνση. Τρέχει καλά το γήπεδο. Απίστευτο άνοιγμα χεριών (2.21 μέτρα!), ενώ ενδέχεται να πάρει μερικούς πόντους ακόμα σε ύψος, αφού ακόμα βρίσκεται στην ανάπτυξη. Βλέπει γήπεδο, έχει αίσθηση της πάσας και υψηλό «μπασκετικό IQ».

Μειονεκτήματα: «Άγουρος» ακόμα, πρέπει να δουλέψει σε πολλά πράγματα. Δεν έχει παίξει ποτέ μέχρι τώρα σε υψηλό επίπεδο, ούτε καν κόντρα στους καλύτερους παίκτες της ηλικίας του, αφού δεν είχε Ελληνικό διαβατήριο μέχρι πρόσφατα. Υπερβολικά αδύνατος, πρέπει να προσθέσει κιλά στο κορμί του. Μέτριος σουτέρ, τόσο από μέση όσο και από μακρινή απόσταση, κάτι που πρέπει να δουλέψει. Χρειάζεται να έχει καλύτερες τοποθετήσεις στην άμυνα, κάτι ωστόσο που θα βελτιωθεί όσο παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Τι θα κάνει στο ΝΒΑ: Θα δουλέψει σκληρά μέχρι να βελτιωθεί και να φτάσει να γίνει παίκτης επιπέδου ΝΒΑ. Θα φάει μερικές «μπασκετικές σφαλιάρες» μέχρι να βρει τα πατήματά του. Θα έχει μερικές καλές στιγμές σε ανοιχτό γήπεδο. Θα γίνει το αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Θα σοκάρει τους αντιπάλους του με τον τρόπο που χειρίζεται τη μπάλα και κινείται στο παρκέ.

Ενδιαφέροντα αγωνιστικά στοιχεία: Το όνομά του άρχισε να γίνεται γνωστό όταν ήταν περίπου 15 ετών, όταν κυκλοφόρησαν οι φήμες για έναν πιτσιρικά που μαζί με τον αδελφό του σε επίπεδο παίδων. Οι σκάουτερ θεωρούν ότι είναι κάτι ανάμεσα στον Nicolas Batum των Blazers με τον Kevin Durant των Thunder, κυρίως λόγω σωματοδομής. Την φετινή σεζόν είχε 9.5 πόντους και 5 ριμπάουντ μέσο όρο με τον Φιλαθλητικό στην Α2.

Προσωπικά στοιχεία: Γόνος φτωχής οικογένειας, ο Αντετοκούνμπο έφτασε κάποια στιγμή ακόμα και να πουλάει CD, γυαλιά ηλίου και τσάντες για να βοηθήσει την οικογένειά του, έχοντας ως αποκούμπι το μπάσκετ, το οποίο και έμελε να τον βγάλει από την φτώχια. Ο Μεγαλύτερος αδελφός του, Θανάσης Αντετοκούνμπο, είναι και αυτός μπασκετμπολίστας.

Πηγή: nba.sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα