Η πρώτη νύχτα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στις φυλακές Διαβατών

Σε κελί των φυλακών Διαβατών μαζί με άλλους εννιά κρατούμενους πέρασε την πρώτη του νύχτα στις φυλακές ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης πήρε το δρόμο για τις φυλακές το μεσημέρι της Τετάρτης μετά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία

κατ’ εξακολούθηση, διά παραλείψεως.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ο Β. Παπαγεωργόπουλος σήκωσε το χέρι και ζήτησε τον λόγο, τονίζοντας: «Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις».

Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης απάντησε: «Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ανακοινώνοντας την απόφαση, έκρινε ένοχο τον Β. Παπαγεωργόπουλο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για την πράξη της άμεσης συνεργείας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ” εξακολούθηση, δια παραλείψεως, ενώ έκρινε ένοχο τον Μ. Λεμούσια, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση κατ” εξακολούθηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα