Η ώρα της ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου – Πιέζει ο ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία

Σε υψηλούς τόνους με βολές κατά του υπουργού οικονομικών συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή.

Με ενστάσεις, αιχμές και βολές εναντίον του υπουργού Οικονομικών συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία

επι των άρθρων του νομοσχεδίου ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόρριψη απο τον Γιάννη Στουρνάρα των τροπολογιών που κατέθεσαν.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης στην ομιλία του δεσμέυτηκε πως η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν πρόκειται να αφήσουν το φαινόμενο της φοροδιαφυγής να συνεχιστεί.

Τους έμμεσους φόρους, καθώς και τους φόρους στα ακίνητα και το πετρέλαιο θέρμανσης, προέβαλε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, στο πλαίσιο της από πλευράς του διαφωνίας με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική «που καταστρέφει την Ελλάδα».

Nωρίτερα, η βουλετής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη διατύπωσε σοβαρές επιφυλάξεις για το άρθρο 2 που αφορά στην φορολόγηση των καταθέσεων. Οπως είπε χαρακτηριστικά «αν δεν υπάρξει μέχρι το τέλος συγκερασμός απόψεων και αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των καταθέσεων, η ΔΗΜΑΡ θα διαφωνήσει»

Τη δυσφορία του για την απόρριψη από τον υπουργό Οικονομικών των τροπολογιών που είχαν καταθέσει το κόμμα του και η ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε ο Π. Κουκουλόπουλος απο το ΠΑΣΟΚ ενώ υπογράμμισε ειδικότερα για την ρύθμιση που αφορά τα άτομα με αναπηρία, ότι υπάρχει θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης και ως εκ τούτου το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα