Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος: Προσκεκλημένοι σε δείπνο ηλιθίων…

Ποιος είναι ο Μιχαήλ Ταμήλος; Είναι ο Βουλευτής της ΝΔ, από τα Τρίκαλα ορμώμενος, δυο φορές εκλεγμένο ς δήμαρχος της Θεσσαλικής πόλης, για τον οποίον ο Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός σήμερα, δήλωνε το 2010, υπερήφανος που ηγείται της παράταξης, που περιέχει τον… «οραματιστή», τον «άδολο» , τον… Άτλαντα της κοινωνικής προσφοράς.

Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Μιχαήλ

Ταμήλος; Αυτός που είδε ο σύμπας κόσμος να ζητεί περισσότερα λεφτά, σε καιρό κρίσης  για να κάνει τη δουλειά που τον έστειλαν να κάνει, με ήδη ψηλές απολαβές οι ψηφοφόροι του. Αυτός που αρνείται χωρίς να του δώσουμε πιο μεγάλο πουρμπουάρ, να μάθει κάτι περισσότερο γιατί είναι βουλευτής και όχι… υδρογεωλόγος. Ξέρει όμως να ψηφίζει μέτρα θανάτου της χώρας και της κοινωνίας, χωρίς φυσικά να έχει διαβάσει τη ψηφίζει. Δεν είναι και απαραίτητο!

Ποιος είναι ο Αντώνης Σαμαράς ; Είναι ο άνθρωπος που «πιστός στα Εθνικά ιδεώδη» ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με  αφορμή το ότι ο ίδιος, ο τότε υπουργός Εξωτερικών,  δεν ανεχόταν τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων.

Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Αντώνης Σαμαράς; Είναι αυτός που ξεπούλησε τα πάντα για να γίνει πρωθυπουργός και τώρα, επί των σκοτεινών ημερών του, ανέχεται τον ομόλογο του της Αλβανίας να λέει πως τα σύνορα της «χώρας» του Χότζα φτάνουν ως την … Περέβεζ α. Και θα έρθουν κι άλλα αλυτρωτικά από πολλές κατευθύνσεις. Γιατί όλη αυτή η επιχείρηση απίσχνανσης της πατρίδας, οργανώθηκε ακριβώς για αυτό : Για να βρεθούμε «γυμνοί» στον πόλεμο που βρίσκεται, ήδη,  σε εξέλιξη.  Δύσκολα εξηγείται ο ιντερνετικός «πανηγυρισμός» του πρωθυπουργού, σε ρόλο κονφερασιέ για μια «επιτυχία» που ήταν στ αλήθεια όλεθρος…

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Είναι ο «άνθρωπος που θα γινόταν Βασιλιάς», ο ηγέτης της… Δημοκρατικής Παράταξης , ο επιφανής Συνταγματολόγος.

Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος ; Ο πατέρας της φτώχειας, της ανεργίας, ο εκ των πρωτομαστόρων της καταστροφής. Ο πανικόβλητος επικεφαλής του 5 τοις εκατό που τώρα ζητεί να βγει εκτός νόμου η Ναζιστική Χρυσή Αυγή, επειδή το «δημιούργημα» αυτού και των ομοίων του, τον διασύρει δημοσκοπικά. Δίνει ρεσιτάλ πανικού χωρίς να σκέφτεται πως αν απονομιμοποιηθεί το χιτλερικό μόρφωμα που ο ίδιος ευθύνεται για τη γιγάντωση του, θα γίνει ελκυστικό στο φτωχό κόσμο και θα βρεθούμε ένα βήμα πριν από την «νύχτα των Κρυστάλλων»… Αν το πολιτικό σύστημα ήθελε να αποφύγει αυτά τα φαινόμενα θα περνούσε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αυτοκάθαρση και εξοστρακισμό των  ενόχων της καταστροφής. Δεν θα πνιγόταν στο πέλαγος της σιωπηλής συνευθύνης.

Ποιοι είμαστε εμείς; Είμαστε οι Έλληνες πολίτες που καθορίζουμε τη μοίρα της χώρας μας, ή προσκεκλημένοι σε ένα άλλο «Δείπνο Ηλιθίων» – και μάλιστα επικίνδυνα και προδοτικά ηλιθίων (ταγών).

Keywords
Τυχαία Θέματα