Γκάφα του Λευκού Οίκου: Αποκάλυψε κατά λάθος την ταυτότητα πράκτορα της CIA

Οι ταυτότητες των πρακτόρων της CIA, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται σε ξένες χώρες, φυλάσσονται ως επτρασφάγιστο μυστικό. Κι ενώ κανονικά η υπηρεσία τρέμει μην τους αποκαλύψει κάποιος… εχθρός, σε αυτή την γκάφα κατάφερε να υποπέσει ο Λευκός Οίκος.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψαν το όνομα του κορυφαίου αξιωματούχου της CIA στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με την Washington Post.

Το λάθος έγινε όταν το όνομά του συμπεριλήφθηκε στη λίστα των συμμετεχόντων στη σύσκεψη με τον Μπαράκ Ομπάμα, μετά την άφιξη του Αμερικανού προέδρου στο Αφγανιστάν. Η λίστα αυτή μοιράστηκε στους δημοσιογράφους.

Μόλις κατάλαβαν το λάθος, οι άνθρωποι του Λευκού Οίκου αντικατέστησαν τη λίστα με μία νέα. Ηταν ήδη βέβαια αργά, καθώς το όνομα του συγκεκριμένου αξιωματούχου της CIA ήταν στα mail των δημοσιογράφων που ακολουθούσαν τον Ομπάμα στο ταξίδι στο Αφγανιστάν, αλλά και σε ανταποκριτές που δεν ήταν μαζί τους.

Οπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, έχει στη διάθεσή της το όνομα του αξιωματούχου, το οποίο δεν δημοσίευσε έπειτα από σχετικό αίτημα του Λευκού Οίκου, καθώς όπως προειδοποίησαν την Washington Post κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του ίδιου, αλλά και της οικογένειάς του.

Keywords
Τυχαία Θέματα