Γιατί κουτσαίνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν; (Bίντεο)

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν εμφανίσθηκε κουτσαίνοντας σε μεγάλη επετειακή εκδήλωση στην Πιονγιάνγκ. Το βίντεο που μετέδωσε το κρατικό κανάλι της Βόρειας Κορέας κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς ο Γιονγκ-Ουν κάνει μια εμφάνιση εντελώς διαφορετική από αυτή που μας έχει συνηθίσει.

Κάθε εμφάνιση του Βορειοκορεάτη ηγέτη είχε ως στόχο να αναδείξει το… μεγαλείο του και τη δύναμή του. Ουκ ολίγες φορές είχαμε δει στο παρελθόν

δημόσιες εμφανίσεις του Γιονγκ-Ουν με ύφος Αυτοκράτορα, με πλήθος να ζητωκραυγάζει και να κλαίει για τον ηγέτη του. Όμως στην τελετή που διοργανώθηκε για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του παππού του και ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ-Σουνγκ, ο Γιονγκ-Ουν, «τσαλάκωσε» την εικόνα του…

Ο 30χρονος, όπως δείχνει το βίντεο της κρατικής τηλεόρασης, εισέρχεται στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, κουτσαίνοντας. Τελικά, μετά κόπων και βασάνων, κατάφερε να πάει στη θέση του, στο κέντρο της μεγάλης εξέδρας. Οι παριστάμενοι, αξιωματούχοι του κόμματος και του στρατού, σηκώθηκαν όρθιοι και τον καταχειροκρότησαν. Πάντως η κρατική τηλεόραση δεν έδειξε καθόλου πλάνα από την αποχώρησή του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιονγκ-Ουν δεν πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Όπως ήταν φυσικό δεν έγινε γνωστή η αιτία της «αδυναμία» του ηγέτη, ενώ τα κρατικά μέσα τον έδειξαν να πραγματοποιεί στρατιωτικές επιθεωρήσεις κατά τις επισκέψεις του στις ανατολικές και δυτικές ακτές της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κρατικά μέσα προσπαθούν να φτιάξουν μια εικόνα του ηγέτη της Πιονγιάνγκ, στην οποία να εμφανίζεται άτρωτος και αγαπητός στον λαό. Η προπαγάνδα στη Βόρεια Κορέα λοιπόν καλά κρατεί και ο Γιονγκ-Ουν συνεχίζει να είναι ο «Θεός» της χώρας.

Για την ιστορία, η τελετή διοργανώθηκε για την συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ-Σουνγκ, ο Γιονγκ-Ουν, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα από το 1948 μέχρι το θάνατό του, στις 8 Ιουλίου του 1994. Τον διαδέχτηκε ο γιος του Κιμ Γιονγκ-Ιλ και μετά το θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2011, η εξουσία μεταβιβάστηκε στον εγγονό Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα