Για κακούργημα οι υπεύθυνοι του Alter για τα εικονικά τιμολόγια

Την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της έκδοσης και αποδοχής εικονικών φορολογικών στοιχείων περιλαμβάνει η δικογραφία που θα χειριστεί τακτικός ανακριτής για την υπόθεση των λεγόμενων «εικονικών τιμολογίων» που εντοπίστηκαν από ελέγχους οικονομικών Επιθεωρητών στην εταιρεία «Ελεύθερη Τηλεόραση», που κατείχε τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ.

Η δίωξη, που ασκήθηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και αφορά

το έτος 2004 και την έκδοση εκ μέρους συνδεόμενης εταιρείας με την εταιρεία «Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ» ενός εικονικού παραστατικού που αφορά σε συναλλαγή ύψους 900.000 ευρώ ανάμεσα στις δύο εταιρείες .

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί μετά από ανώνυμη καταγγελία, το 2005.

Στο πλαίσιο της έρευνας διενεργήθηκαν οικονομικοί έλεγχοι με τελικό αυτόν που διενεργήθηκε από ειδικό συνεργείο των Οικονομικών Επιθεωρητών Πειραιά, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τα ευρήματα αρχικού ελέγχου του ΣΔΟΕ, που διαπίστωνε εικονικότητα των παραστατικών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την Εισαγγελία το ΣΔΟΕ εξακολουθεί ελέγχους για εντοπισμό ενδεχόμενης εικονικότητας και άλλων παραστατικών μεταγενέστερου χρονικού διαστήματος.

Στο μεταξύ για αντίστοιχη υπόθεση, πλημμεληματικού βαθμού, με εικονικά παραστατικά της περιόδου 2001-2003 παραπέμπονται σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι νόμιμοι εκπρόσωποι και οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ» αλλά και εκείνοι δύο συνδεόμενων με αυτήν εταιρειών. Η υπόθεση αφορά έκδοση και αποδοχή πλειόνων εικονικών παραστατικών συνολικού ποσού περί τα 30.000.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα