Γερμανία – Βραζιλία στον πρώτο ημι…τελικό

Η Βραζιλία και η Γερμανία καλούνται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Μπέλο Οριζόντε στον πρώτο ημιτελικό του Μουντιάλ για να δώσουν το «παρών» στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι διοργανωτές θα στερηθούν των υπηρεσιών δύο πολύ σημαντικών παικτών τους, των Νεϊμάρ και Τιάγκο Σίλβα.

Από αυτές τις απουσίες δημιουργείται και το μεγάλο ερώτημα… Μπορεί η Βραζιλία να μείνει ανεπηρέαστη από τις απουσίες αυτές; Μπορεί όσοι θα πατήσουν στον αγωνιστικό χώρο του «Μινεράο» να ξεπεράσουν το άγχος που δημιουργείται από τις απουσίες των συμπαικτών τους αλλά και των πολλών χιλιάδων συμπατριωτών

τους που θα είναι στις κερκίδες του γηπέδου;

Απόψε στις 23:00 ώρα Ελλάδος θα έχουμε τις απαντήσεις…

Πάντως αυτό που παραδέχονται όλοι είναι πως το έργο των Βραζιλιάνων δεν θα είναι το ίδιο εύκολο ακόμη και αν δεν υπήρχαν απουσίες απέναντι στους σκληροτράχηλους Γερμανούς.

Τις τελευταίες ημέρες μια ίωση ταλαιπώρησε κάποιους παίκτες της Γερμανίας. Εκ των οποίων περισσότερο τον Μερτεσάκερ ο οποίος όμως αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών».

Εκτός και από αυτό το παιχνίδι, θα είναι ο Μουστάφι ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με την Αλγερία.

Πιθανές 11άδες:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Σέζαρ, Μαϊκόν, Λουίζ, Ντάντε, Μαρσέλο, Γκουστάβο, Φερναντίνιο, Γουίλιαν, Όσκαρ, Χουλκ, Φρεντ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νοϊερ, Λαμ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Κεντίρα, Σβάιστάιγκερ, Κρος, Μίλερ, Γκέτσε.

Διαιτητής: Μάρκο Ροντρίγκες (Μεξικό)

Σημαντικά στοιχεία:

-Αυτός θα είναι ο τρίτος ημιτελικός σε Μουντιάλ για τους Λουίς Φελίπε Σκολάρι και Γιόακιμ Λεβ. Ο πρώτος και τις τρεις φορές ως προπονητής. Αντίθετα ο Λεβ τη μία φορά ήταν βοηθός του Κλίνσμαν στο Μουντιάλ του 2006.

-Προϊστορία: Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες συνολικά 21 φορές. Μόνο τέσσερις νίκες υπέρ των Γερμανών. 12 οι νίκες των Βραζιλιάνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα