Γεωργιάδης – Παπαρήγα για τους 1000 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Πρόσκληση σε διάλογο προς τους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΠΥ απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας αλλά και προς όλα τα κόμματα αλλά για τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια υγεία.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα ο Άδωνης Γεωργιάδης διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν είναι εποχή για μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις και ναι, κάποιοι θα ξεβολευτούν γιατί από το προηγούμενο σύστημα κάποιοι ήταν βολεμένοι, και κάποιοι πρέπει να ξεβολευτούν και εμείς θα πάμε μπροστά».

Αναφερόμενος στην απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ο Υπουργός Υγείας επικαλούμενος το αίτημα των γιατρών του οργανισμού να εξαιρεθούν από ένα γενικό νόμο για τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο αντιμετωπίζουν όλους τους πολίτες ίσα και « σε αυτή τη χώρα δεν μπορούμε να είμαστε πολίτες δύο κατηγοριών, από τη μία όλοι οι έλληνες και από την άλλη οι γιατροί. Όποιος νομίζει ότι γεννήθηκε στις Βερσαλλίες και υπόλοιποι είμαστε κατώτεροι, αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί να το ανεχτεί» προειδοποίησε.

Εμείς μαζί σας θα κάνουμε αντίλογο, ήταν η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα στην πρόσκληση Γεωργιάδη για διάλογο, τονίζοντας ότι η πρωτοβάθμια υγεία «δεν θέλει εξορθολογισμό αλλά θέλει να στηθεί από την αρχή. Αυτές οι δικές σας αναδιαρθρώσεις τα γκρεμίσματα κτλ μπορεί να βγάζουν ακόμη χειρότερο «κτίριο»» είπε χαρακτηριστικά.

«Και για εμάς η πρωτοβάθμια υγεία είναι το νούμερο ένα ζήτημα για την αναμόρφωση της υγείας σε αυτό τον τόπο» απάντησε στην κ. Παπαρήγα ο Υπουργός Υγείας και συμφώνησε μαζί της λέγοντας «Σας άκουσα να λέτε ότι το σύστημα πρέπει να γκρεμιστεί και να ξαναφτιαχτεί. Έχετε απόλυτο δίκαιο. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ έκανε λόγο για δραματική κατάσταση η οποία σήμερα φτάνει «στο σημείο όπου θα περικόψουμε και τα φάρμακα μαζί με τη διατροφή. Αυτή είναι η ανηθικότητα της πολιτικής πέρα από τις διαφθορές κλπ, ανέφερε, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως για τον θέμα που είχε ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες με αφορμή τα φάρμακα όμως άφησε σαφείς αιχμές και προς τις δύο «αντιδικούσες» πλευρές- κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ- λέγοντας ότι αποφεύγει τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς για το ποιος είναι «ντίλερ» ποιανού «γιατί αυτή η συζήτηση είναι αποπροσανατολιστική έως αποβλακωτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα