Φρούριο η Βουλή [Eικόνες-Βίντεο]

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναμένεται να περιφρουρούν τη Βουλή και τους πέριξ δρόμους σήμερα, οπότε και θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, Ιωάννης Λαγός και ο επικεφαλής της Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ή μη της ασυλίας

τους.

Ήδη στο Σύνταγμα έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, αναμένοντας τη μεταφορά των προφυλακισμένων βουλευτών από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Κοινοβούλιο, η οποία θα γίνει περίπου στις 11.30.

Η μεταφορά

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τρεις βουλευτές θα μεταφερθούν στη Βουλή σιδηροδέσμιοι και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπως άλλωστε είχε γίνει και στις περιπτώσεις των Στάθη Μπούκουρα και Γιώργου Γερμενή. Στη συνέχεια, αφού βγάλουν τις χειροπέδες, θα παραληφθούν από ειδικό κλιμάκιο ασφαλείας της Βουλής και θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια. Παράλληλα, αναμένεται να απαγορευθεί η είσοδος επισκεπτών στα θεωρεία της αίθουσας της Ολομέλειας.

Οι ομιλίες και των τριών βουλευτών αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι θα κάνουν λόγο για πολιτικές διώξεις.

Προθεσμίες έλαβαν χθες άλλοι πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Χθες, ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προσήλθαν άλλοι πέντε βουλευτές του κόμματος μετά την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.

Πρόκειται για τους Γιώργο Γερμενή, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνη Γρέγο και Κώστα Μαρμπαρούση.

Oι βουλευτές ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, ώστε να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Προθεσμίες:

17 Ιουνίου : Γ. Γερμενής

18 Ιουνίου : Κ. Μπαρμπαρούσης

19 Ιουνίου : Α. Γρέγος

20 Ιουνίου : Π. Ζησιμόπουλος

23 Ιουνίου : Α. Ματθαιόπουλος.

Πηγή: zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα