Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ενόψει τρόικα

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιείται στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα την Κυριακή.

Παρόντες στη συνεδρίαση θα είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και ο υπουργός

Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οι επαφές με τριμερή θα συνεχισθούν αύριο Κυριακή, οπότε οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών.

Βασικό ζήτημα των συζητήσεων θα είναι το «κλείσιμο» του δημοσιονομικού κενού του 2014, αλλά και του προϋπολογισμού του ερχόμενου έτους.

Ο υπουργός Οικονομικών θα προσπαθήσει να πείσει τους εκπρόσωπους των δανειστών ότι τα διορθωτικά μέτρα που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά, ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014, ώστε να μη χρειαστεί να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα λιτότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν «δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο» το ενδεχόμενο να έχει κλείσει μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου η συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό του 2014, που αποτελεί άλλωστε προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα.

Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων έρχονται λίγες ημέρες μετά το αυστηρό μήνυμα που έστειλε το Eurogroup προς την Αθήνα, ζητώντας εντατικοποίηση των προσπαθειών σε τέσσερα μέτωπα, μεταξύ των οποίων το δημοσιονομικό κενό του 2014 αλλά και του 2015, αλλά και ενόψει της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο την ερχόμενη Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα