Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η Ε.Ε. στάθηκε ανίκανη στο θέμα της Κύπρου»

Εκτενή αναφορά στην κυπριακή κρίση έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η σκέψη όλων βρίσκεται στην Κύπρο και συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στήριξε το όχι της Βουλής

των Αντιπροσώπων στην Κύπρο και ότι στηρίζει όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται ομόφωνα ή με ευρεία συνέναιση.
Κατηγόρησε την ΕΕ λέγοντας ότι στάθηκε ανίκανη να αντιληφθεί το σημαντικό ρόλο της Κύπρου διεθνοπολιτικά και συμπλήρωσε ότι η στρατηγική που ακολουθεί είναι άκρως επικίνδυνη. μίλησε επίσης για οικονομικό εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά.

Ο κ. Βενιζέλος επίσης στάλθηκε στην ενιαία στάση έναντι των Κυπρίων και υπογράμμισε με έμφαση την στάση της Γαλλίας, η οποία στήριξε αναφανδόν την γερμανική επιλογή και κατέκρινε τις δηλώσεις του προέδρου τουEurogroup κ. Ντάισελμπλουμ. Τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμαθα πρέπει να παίξει το ρόλο του και ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει σχετικές πρωτοβουλίες.

Επιπλέον στην παρέμβαση του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει άλλο στήριγμα για την Κύπρο παρά μόνο το ελληνικό μέτωπο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επίσης άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στους Ανεξάρτητους Ελληνες, επειδή επανέφεραν θεωρίες συνωμοσίας και τους κατηγόρησε ότι επιδίδονται σε επικίνδυνη δημαγωγία λέγοντας ότι για την κυπριακή κρίση ευθύνεται το PSI.

Κατά τον κ. Βενιζέλο η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί στρατηγική ήττα και παράλληλα επισήμανε ότι οι πολιτικές επιλογές του δίνουν οδό διαφυγής σε πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα και σε πρόσωπα που οφείλουν να απολογηθούν, όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα