Έρχονται στην Αθήνα Τρόικα-Ρομπάι- Το απόγευμα ξεκινούν τα ραντεβού του πρωθυπουργού

Με την σημερινή άφιξη της τρόικας στην Αθήνα ξεκινά και η τελική φάση της διαδικασίας καθορισμού του πακέτου των περικοπών.

Μαζί με την τρόικα φτάνει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπαϊ, σε μία περίοδο που πληθαίνουν οι θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα.

Ο

πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συναντηθούν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου και θα συζητηθούν όλες τις εξελίξεις γύρω από την κρίση χρέους της ευρωζώνης αλλά και το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής

Ο κ. Ρομπάι αναμένεται να ταχθεί υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, επισφραγίζοντας από την πλευρά του την αλλαγή του κλίματος για τη χώρα μας.

Φυσικά θα συζητηθούν και το πακέτο των μέτρων που θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup στην Κύπρο αλλά και οι κοινωνικές αντιδράσεις που συναντά το πακέτο των μέτρων.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει την εκταμίευση όσο το συντομότερο της μεγάλης δόσης του δανείου που θα αναζωογονήσει την ελληνική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα