Επιστρέφει ο Σαμαράς και βάζει στο φουλ τις μηχανές της κυβέρνησης εν όψει τρόικας

Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση από σήμερα, , μετά τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές την περασμένη εβδομάδα.

Από την Τρίτη ο πρωθυπουργός ξεκινά συσκέψεις με υπουργούς για τις μνημονιακές τους υποχρεώσεις εν όψει της έλευσης της τρόικας για τη νέα αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου.

Στην κορυφή των κυβερνητικών υποχρεώσεων , όπως γράφει το in.gr, βρίσκεται η κατάρτιση της λίστας με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Τα 12.500 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να είναι έτοιμα ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου, και ως

εκ τούτου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένει ώς την Παρασκευή την έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες θα καταργούνται δομές και οργανικές θέσεις σε υπουργεία.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη έχει εικόνα για τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο, κυρίως σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί τεχνολογικών ειδικοτήτων, καθώς και δημοτικοί αστυνομικοί.

Στις κυβερνητικές συσκέψεις που θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί της Τρίτης θα εξετασθεί επίσης η πορεία των εσόδων, από την οποία θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σε μεγάλο «αγκάθι» για τον κυβερνητικό συνασπισμό εξελίσσεται το θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία από το 2014, θέμα που έχει ανοίξει με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι αναζητείται η χρυσή τομή. «Εάν δεν κάνουμε τίποτε, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα