ΕΟΦ: «Ανταποκρινόμαστε οριακά στα καθήκοντα μας»

Οριακά στα καθήκοντά του ανταποκρίνεται Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) , σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων του οργανισμού.

Στη σχετική ανακοίνωση, με αφορμή την αντιπαράθεση για το φάρμακο, γίνεται λόγος για συρρίκνωση του Οργανισμού από 260 υπαλλήλους στους 150 και απώλεια εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού, χωρίς τη δυνατότητα αναπλήρωσής του. «Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή μετά από αρκετούς μήνες δεν έχει οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο στον ΕΟΦ» αναφέρεται σχετικά.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΟΦ

αναφέρουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο ΕΟΦ να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί με εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να μπορέσει να προασπίσει τη δημόσια υγεία των ελλήνων πολιτών.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του οργανισμού, Δ. Λιντζέρης, είχε χαρακτηρίσει άστοχες και αστήρικτες τις ενστάσεις, «ακόμη και καταγγελίες», στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία, την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα του ΕΟΦ.

Σε παρέμβασή του ο κ. Λιντζέρης σημείωσε ότι η πιστοποίηση του ΕΟΦ για τα φάρμακα είναι δείκτης υψηλής ασφάλειας και προστασίας του πολίτη. Οι εγκρίσεις και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται, όπως επεσήμανε, με αμιγώς επιστημονικούς όρους, απόλυτα εναρμονισμένους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

«Μοναδικός γνώμονας των αποφάσεων του ΕΟΦ είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ως εκ τούτου τα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ φάρμακα -πρωτότυπα και γενόσημα- είναι απολύτως ασφαλή και αξιόπιστα», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ υπογράμμισε ότι τη φαρμακευτική πολιτική δεν την υπαγορεύουν οι ανάγκες των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά των πολιτών, και ότι η δημόσια υγεία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης

Keywords
Τυχαία Θέματα