Εντοπίστηκαν σήματα από το μαύρο κουτί του εξαφανισμένου Boeing; [Bίντεο]

Ένα κινεζικό πλοίο που συμμετέχει στις έρευνες για το αγνοούμενο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών εντόπισε ένα σήμα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το σήμα εντοπίστηκε από το σκάφος Haixun 01 στη συχνότητα των 37,5 kHz.

Το κρατικό κανάλι CCTV ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν το σήμα μπορεί να μεταδόθηκε από το μαύρο κουτί της πτήσης MH370.

Νωρίτερα, το ίδιο πρακτορείο είχε μεταδώσει πως το κινέζικο πολεμικό πλοίο εντόπισε να επιπλέουν στην περιοχή των ερευνών

πολλά λευκά αντικείμενα, που ενδεχομένως να ανήκουν στο αεροπλάνο που έχει εξαφανιστεί από τις 8 Μαρτίου, μαζί με τους 239 επιβαίνοντες.

Σε δυο μέρες τελειώνουν οι μπαταρίες των μαύρων κουτιών και άρα ο χρόνος πιέζει για τον εντοπισμό τους.

Τουλάχιστον 13 αεροπλάνα και 11 πλοία έχουν ενταχθεί στις έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά του Περθ της Αυστραλίας.

Ένα βρετανικό υποβρύχιο και δύο αυστραλιανά σκάφη με υποβρύχιο ερευνητικό εξοπλισμό έχουν εντείνει τις υποβρύχιες έρευνες με την ελπίδα να εντοπίσουν ένα σήμα του μαύρου κουτιού του αεροπλάνου.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μία έκταση περίπου 217.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 1.700 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.

Keywords
Τυχαία Θέματα