Ελληνική πρωτιά: αυξάνονται οι άνεργοι,μειώνονται όσοι παίρνουν επίδομα ανεργίας!

Αποκλεισμένοι από το κοινωνικό κράτος είναι οι άνεργοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν

Η απάντηση του κοινοτικού επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή αποκαλύπτει πλήρως την έλλειψη κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από την Κομισιόν:

* Ενώ στην Ελλάδα

το ποσοστό ανέργων που λαμβάνουν επίδομα είναι μόλις 14,7%, στην Ισπανία φτάνει το 58,68% και στη Γερμανία, (που έχει ελάχιστη ανεργία) το 28,4%.

* Ενώ στην Ελλάδα για να δικαιούται ένας άνεργος επιδόματος πρέπει να έχει εργαστεί 200 ημέρες για διάστημα δύο χρόνων, και αυτό υπό προϋποθέσεις, στην Ισπανία ένας άνεργος λαμβάνει το επίδομα αν έχει 360 ημέρες εργασίας που συγκέντρωσε σε διάστημα ακόμα και έξι χρόνια πριν την ανεργία του.

* Ενώ στην Ελλάδα το επίδομα χορηγείται το πολύ για ένα χρόνο, στην Ισπανία διαρκεί για διάστημα έως και δύο χρόνια και στη Γερμανία δίδεται πρακτικά επ΄ αόριστον, αφού με το πέρας των 12 μηνών, συνεχίζεται με τη μορφή «βασικού εισοδήματος»

* Ενώ στην Ελλάδα το επίδομα ανεργίας είναι 360€, ανεξάρτητα από το μισθό που είχε ο άνεργος, στην Ισπανία και στην Γερμανία συνδέεται με το μισθό του ανέργου όσο αυτός εργαζόταν. Συγκεκριμένα ο Ισπανός άνεργος λαμβάνει το 50-70% του «μισθού αναφοράς» ενώ ο Γερμανός το 60%.

Keywords
Τυχαία Θέματα