Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Ζησιμόπουλος και Γρέγος

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Πολύβιος Ζησιμόπουλος κι Αντώνης Γρέγος.

Ανακρίτριες και εισαγγελέας επέβαλλαν στους δύο βουλευτές χρηματική εγγύηση 20 χιλ. ευρώ στον καθένα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Επιπλέον, στον Αντώνη Γρέγο επιβλήθηκε απαγόρευση συμμετοχής σε εκδηλώσεις του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν

την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Γρέγος κατέθεσε στις ανακρίτριες υπόμνημα στο οποίο τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Γρέγος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικαστικών λειτουργών και περιορίστηκε στο να δηλώσει «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον μου. Δεν μπορώ να κριθώ για τα θρησκευτικά και ιδεολογικά μου πιστεύω».

Νωρίτερα, στην τρίωρη απολογία του ο Ζησιμόπουλος αρνήθηκε την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, με την υπεράσπιση του να κάνει λόγο για άψογη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος βουλευτής ρωτήθηκε για τις θέσεις της οργάνωσης, αλλά και τη σχέση του με τις πολιτικές θέσεις άλλων στελεχών, όπως του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Το ότι κάποιος, ακόμη και ο αρχηγός, εκφράζει τη μια ή την άλλη άποψη δεν είναι δεσμευτικό για όλους τους υπόλοιπους. Πουθενά δεν γράφει κάτι τέτοιο στο καταστατικό της οργάνωσης», φέρεται να είπε.

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε ως αντισυνταγματικό τον όρο που επιβλήθηκε στον Γρέγο, με το να μην μπορεί να λαμβάνει μέρος σε εκδηλώσεις του κόμματος, λέγοντας ότι σύρονται στην ανάκριση βουλευτές χωρίς στοιχεία και επανέλαβε ότι «εδώ έπρεπε να βρίσκονται Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου, αλλά για αυτούς καθάρισε ο Σαμαράς κλείνοντας τη Βουλή.

Τέλος, ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος τόνισε ότι ο « αγώνας της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα