Εκπληκτικές κεφαλές νεαρών Ρωμαίων ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στον Κεραμεικό!

Δύο πανέμορφες κεφαλές νεαρών Ρωμαίων μέσα σε ένα πηγάδι στον Κεραμεικό και συγκεκριμένα μπροστά στο Δίπυλο ανακάλυψαν Γερμανοί αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν ανασκαφές στον Κεραμεικό.

Την ανακάλυψη έκανε η αρχαιολόγος Γιούτα Στρότσεκ από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο που μετά από άδεια της Γ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων προχώρησε στον καθαρισμό του πηγαδιού. Σύμφωνα με το Βήμα, η κατάσταση των κεφαλιών είναι πολύ καλή, παρά τα δύο μεγάλα «τραύματα» που φέρουν, αφού είναι φανερό ότι κάποιος τα κτύπησε δυνατά ώστε να σπάσουν και στην συνέχεια

τα πέταξε στο πηγάδι.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων, τα μαλλιά τους είναι χτενισμένα σαν της Σαλονίνας, συζύγου του αυτοκράτορα Γαλλινού και μητέρας του Βαλεριανού που απεικονίζεται μάλιστα και σε νομίσματα της εποχής. Η κυρία Στρότσεκ εκτιμά, ότι ανήκαν σε μία επιφανή οικογένεια και επιπλέον ότι τα αγάλματά τους είχαν στηθεί μαζί κάτι που συνέβη ανάμεσα στο 253-268 μ.Χ..

Σημειώνεται ότι ακόμη και το πηγάδι αυτό καθ” αυτό, εντυπωσιάζει αφού είναι πετρόχτιστο και επενδεδυμένο με υδραυλικό ασβεστοκονίαμα εξαιρετικής ποιότητας. Αλλωστε έμεινε σε χρήση περί τα 800 χρόνια, από την κλασσική εποχή μέχρι τον 6ο μετά Χριστόν αιώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα