Εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο με 150 ψήφους

Με 150 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2015 – 2018 μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ..

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 269 βουλευτές και

το υπερψήφισαν 150 βουλευτές, ενώ 119 το καταψήφισαν.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης.

Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Γιάννης Στουρνάρας. Από το βήμα της Βουλής, ο Τσίπρας είχε διακηρύξει νωρίτερα ότι τη νέα Ελλάδα θα την οικοδομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι «οι εκπρόσωποι του παλιού και γερασμένου».

Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών ήταν σε έντονο ύφος: «Ποια νέα Ελλάδα; Με ειδικά δικαστήρια, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, και κρεμάλες, όπως λέει ο κ. Παναγούλης;» διερωτήθηκε ο κ. Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι η νέα Ελλάδα, για την οποία ομιλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι αυτή της μονομερούς χρεοκοπίας και της δραχμής, όπου η οικονομία είναι το κράτος και ο κρατισμός η οικονομία, που διώχνονται επενδυτές και απειλούνται με φυλάκιση δημόσιοι λειτουργοί».

«Λυπάμαι γιατί κατά βάθος νομίζω ότι μας αγαπάτε και μας θαυμάζετε, αλλά κάτι πρέπει να πείτε» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος κατέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή υποστήριξε ότι το κοινωνικό μέρισμα, το πρωτογενές πλεόνασμα και η έξοδος στις αγορές είναι μια επινόηση της κυβέρνησης.

«Μίλησε για στημένη έξοδο της χώρας στις αγορές» επισήμανε ο Στουρνάρας, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «κάνει κακό στη χώρα».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός είπε πως «μπροστά στη γοητεία του λαϊκισμού δεν σέβεστε τις θυσίες του λαού», ενώ δήλωσε ότι η χώρα «βρίσκεται σταθερά στον δρόμο προς την έξοδο από την κρίση».

«Σας ακούω να φωνάζετε ότι «οι μέρες μας είναι μετρημένες»» είπε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τους «φορείς των πιο παλαιών και αναχρονιστικών αντιλήψεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα