Δούρου: Θα πάμε σε εθνικές εκλογές μετά τις ευρωεκλογές

Την πρόβλεψη ότι θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές ως αποτέλεσμα της σαρωτικής ήττας των κομμάτων της συγκυβέρνησης στις ευρωεκλογές κάνει η Ρένα Δούρου, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που «κυβερνούν τη χώρα υπό το μανδύα ενός νέου υβριδίου, του σαμαροβενιζελισμού».

«Κάθε μέρα που περνά με την κυβέρνηση αυτή στην εξουσία, σημαίνει αύξηση των

ανέργων, αύξηση των λουκέτων περαιτέρω διάλυση της Υγείας και Παιδείας. Και αυτό δεν αλλάζει, ούτε με τα εύσημα της Καγκελαρίου Μέρκελ ούτε με εκείνα του Μπαρόζο προς την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για το πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι έτσι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη στήριξη της κοινωνίας, τη λαϊκή νομιμοποίηση» σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Η κυρία Δούρου κάνει λόγο για αναξιοπιστία της κυβέρνησης η οποία έχει ως αποτέλεσμα οι μέρες της να είναι μετρημένες. «Οι ευροεκλογές της άνοιξης θα είναι καταλυτικές. Η ορατή σαρωτική της ήττα θα την αναγκάσει σε προσφυγή σε κάλπες, απλώς γιατί δεν μπορεί να σταθεί στην εξουσία. Και αυτή θα είναι η μόνη ευεργετική πράξη που μπορεί να κάνει τούτη η κυβέρνηση» τονίζει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις συζητήσεις σχετικά με το ποιους θα σχηματίσει κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις εκλογές του 2012 έχει ξεκαθαρίσει ότι αν οι πολίτες του δώσουν αυτοδυναμία θα επιδιώξει το σχηματισμό κυβέρνησης με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα συστρατευθούν στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα