Δίκες-εξπρές για συμβασιούχους – απολύσεις

Αποφασισμένος να δώσει τέλος στις μακρόχρονες προσωρινές διαταγές που συντηρούν ακόμα και για χρόνια τοπίο αβεβαιότητας για εργαζόμενους και εργοδότες είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Αμεση προτεραιότητα για τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης είναι να… τρέξουν γρήγορα οι υποθέσεις αυτές, που συνδέονται άμεσα με τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις του η κατάργηση του μέτρου της προσωρινής παροχής δικαστικής προστασίας.

Εθεσε

όμως ως απαράβατο όριο την εκδίκαση των υποθέσεων αυτών σε εύλογο χρόνο, όπως εξάλλου απαιτεί ο νόμος, ώστε να εκλείψουν στο μέλλον φαινόμενα καταχρηστικών προσωρινών διαταγών.

«Εχουμε ένα ζήτημα που δεν είναι μυστικό, με πολλούς εργαζόμενους που παίρνουν προσωρινές διαταγές και αναστέλλεται η απόλυσή τους. Δεν λέω ότι πρέπει να απολυθούν, αλλά δεν μπορούν να παίρνουν προσωρινές διαταγές. Πρέπει να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Να επισπευσθεί η διαδικασία των υποθέσεων αυτών. Είμαι αποφασισμένος να δώσω τέλος», δηλώνει ο κ. Αθανασίου δίνοντας τις συντεταγμένες των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης για το επίμαχο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα