Δένδιας: Τι τουρισμό θα έχουμε αν γεμίσει ο τόπος καλάσνικοφ, βόμβες και ρουκέτες;

Συνέντευξη για την σύλληψη των 4 δραστών της ληστείας της Κοζάνης, για την κακοποίηση που υπέστησαν αλλά και για την γενικότερη αναβάθμιση του ρόλου της αστυνομίας έδωσε στον Alpha 9,89 και στους συναδέλφους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίητη, Νίκος Δένδιας.

Διαβάστε τι είπε:

Δημήτρης Σταυρόπουλος: Μία καλημέρα, στον Υπουργό

Προστασίας του Πολίτη τον κ. Νίκο Δένδια. Καλημέρα κ. Υπουργέ.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Καλημέρα σας και καλημέρα στους ακροατές σας

Δ. Σταυρόπουλος: Να είστε καλά. Επειδή και ο χρόνος σας και ο χρόνος της εκπομπής δεν είναι απεριόριστος ας πάμε κατευθείαν στα βαθιά. Πριν από λίγο φιλοξενήσαμε σε αυτή εδώ τη συχνότητα τον Υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Αντώνη Ρουπακιώτη. Η πρώτη ερώτηση που του κάναμε ήταν τι ένοιωσες ως πολίτης όταν είδες τις φωτογραφίες των τεσσάρων όπως τις δημοσίευσαν οι εφημερίδες και η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης ήταν ανατρίχιασα και απογοητεύτηκα. Τι έχετε να πείτε.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Ε, τώρα δεν θα σχολιάσω ..

Δ. Σταυρόπουλος: Όχι, όχι δεν είπα εγώ να σχολιάσετε, προς Θεού. Αλήθεια εσείς πως νοιώσατε, πως νοιώσατε κ. Υπουργέ που είστε πατέρας, που είστε πολιτικός, που είστε ένας άνθρωπος συγκροτημένος, όταν είδατε τις φωτογραφίες στον Τύπο;

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Θα μου επιτρέψετε να απαντήσω στο υφέρπον ερώτημα πίσω από αυτό. Εδώ υπήρξαν κατηγορίες για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των συγκεκριμένων κατηγορούμενων.

Δ. Σταυρόπουλος : Μάλιστα.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Εγώ θέλω να είμαι ευθύς και να πω αυτό που λέω πάντοτε σε οποιοδήποτε θέμα, ανεξαρτήτως ποιον αφορά. Όταν κανείς επαγγέλλεται την απόλυτη νομιμότητα οφείλει πρώτα να αφορά και τον ίδιο, τις Υπηρεσίες τις οποίες προΐσταται. Εάν λοιπόν υπάρξει απόδειξη, γιατί υπάρχει εισαγγελική έρευνα εν εξελίξει, ότι υπήρξε οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, η Υπηρεσία απέναντι σε οποιονδήποτε τα παραβίασε και ανεξαρτήτως του μεγέθους της επιτυχίας, γιατί υπήρξε μια τεράστια επιτυχία της αστυνομίας , θα είναι αμείλικτη. Νομίζω ότι αυτό το θέμα πρέπει να κλείσει εκεί και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο ευχόμαστε όλοι σε μια Δημοκρατία, γιατί υπάρχει αντίλογος.

Δήμος Βερύκιος: Μάλιστα. Κύριε Υπουργέ , εσείς προσωπικά, ο ίδιος, το γνωρίζω πάρα πολύ καλά, το πρώτο πράγμα από τη στιγμή που πήγατε στη Κατεχάκη, ήταν αυτό το θέμα, μην με τις πράξεις σας και το υπερβάλλοντα ζήλο σας, μερικές φορές, ακυρώσετε την τεράστια επιτυχία που κάνετε. Αυτό, γιατί δεν το επιτυγχάνουν πάντα οι Υπηρεσίες;

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Εάν συνεχίσουμε επ’ αυτού, κάνουμε υποθέσεις εργασίας, τις οποίες δεν ξέρουμε. Θα πρέπει νομίζω να περιμένουμε , να περιμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα και να κρίνουμε ανάλογα.

Δ. Βερύκιος: Εσείς δεν στεναχωρηθήκατε ως άνθρωπος και ως Πολιτικός Προϊστάμενος του Υπουργείου γι’ αυτό το παραπάτημα.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Ζήτησα εξηγήσεις. Καταρχήν δεν μπορώ να ξέρω αν υπήρξε παραπάτημα, διότι εμένα σας επαναλαμβάνω, ότι η εξήγηση που μου δόθηκε, γιατί ζήτησα εξηγήσεις, όπως θα ζητούσατε κι εσείς και ο οποιοσδήποτε. Στις εξηγήσεις που μου δόθηκαν ήταν πρώτον ότι ο τραυματισμός υπήρξε κατά τη διάρκεια της συμπλοκή για τη σύλληψη και υπήρξε αντίσταση. Αυτό φαίνεται και απεικονίζεται και στη δικογραφία, δεν είναι κάτι δηλαδή αυταπόδεικτα απόρρητο. Στη δικογραφία οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, κατηγορούνται για αντίσταση πέρα των άλλων. Επίσης μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για τρομοκράτες, βαρύτατα οπλισμένους, οι οποίοι είχαν και όμηρο εκείνη τη στιγμή.

Δ. Σταυρόπουλος: Σωστό. Κύριε Υπουργέ…

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Και θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι διεσώθη η ζωή τους. Θα μπορούσαν να είχαν πυροβοληθεί και να είχαν σκοτωθεί. Εάν λοιπόν τα τραύματά τους προέκυψαν από τη συμπλοκή για τη σύλληψή τους, εάν δηλαδή ο αστυνομικός προτίμησε τη σωματική βία μπροστά στο να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον τρομοκράτη, τότε του αξίζει έπαινος.

Δ. Σταυρόπουλος: Ήσασταν σαφής. Τώρα να κάνω μία ερώτηση. Είπατε προηγουμένως ότι ήταν μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας και συμφωνούμε. Πέστε μας τι ανακοινώνετε και τι νέα στοιχεία προκύπτουν από τις έρευνες, εάν για παράδειγμα ας πούμε η έκρηξη στο Μall έχει μία σύνδεση, βρήκατε κάποια στοιχεία που τα συνδέουν με αυτό. Εάν βρήκατε άλλη γιάφκα και εάν τα ευρήματα…

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Εγώ δεν είμαι υπηρεσιακός προϊστάμενος.

Δ. Σταυρόπουλος : Ναι αλλά κάτι μπορείτε να μας πείτε.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Εγώ είμαι πολιτικός προϊστάμενος. Καταλαβαίνω το τεράστιο ενδιαφέρον που μπορεί να υπάρχει, αλλά ξέρετε θα αδικήσω και την Αστυνομία και τον εαυτό μου και εσάς.

Δ. Σταυρόπουλος: Έχετε ενημέρωση όμως.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Έχω, ναι δεν σας το κρύβω. Καταρχήν έχω καθήκον να έχω ενημέρωση. Όχι όμως να κάνω επιχειρησιακές παρεμβάσεις ούτε να δίνω επιχειρησιακές εντολές.

Δ. Σταυρόπουλος :Υπάρχουν ευρήματα που οδηγούν τις αρχές πιο βαθιά ακόμα στην εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων;

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Είναι προφανές ότι όταν βρίσκεται μία γιάφκα υπάρχουν ευρήματα. Είναι βέβαιο επίσης ότι θα αναζητηθεί λύση, μέσα από αυτή τη γιάφκα και για άλλες εκκρεμείς υποθέσεις. Θα μου επιτρέψετε όμως να μείνω εκεί.

Δ. Βερύκιος: Ήσαστε αισιόδοξος ότι προχωρήσατε ένα βήμα παραπέρα για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας της Ελλάδα;

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Υπήρξε μία μεγάλη επιτυχία. Όμως σε αυτό, επειδή θέλω να σας είμαι ειλικρινής, εγώ δεν είμαι καθόλου ήσυχος. Καταρχήν το γεγονός ότι νέα παιδιά και σε μεγάλο αριθμό εμφανίζονται με Καλάσνικοφ, εμένα μου δημιουργεί τεράστια ανησυχία συνολικά για την ελληνική κοινωνία και για το που πηγαίνουμε. Και νομίζω ότι αυτό πρέπει να το δούμε καθαρά. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο, το οποίο δεν είναι απλό. Μιλάμε ξαναλέω, για παιδιά, καταρχήν ευπόρων οικογενειών, σε μεγάλους αριθμούς, με βαρύτατο οπλισμό και με ένα μίσος κατά της κοινωνίας, το οποίο εκ πρώτης όψεως δεν είναι εύκολα εξηγήσιμο και πρέπει να το δούμε και σαν κοινωνικό φαινόμενο.

Δ. Βερύκιος: Εσείς έχετε απαντήσεις σε αυτά τα καίρια ερωτήματα που ο ίδιος θέσατε αυτή τη στιγμή;

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Όχι. Και νομίζω ότι εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν. Νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, όλοι μας αν θέλετε, θα πρέπει να το δούμε πάρα πολύ σοβαρά. Βεβαίως, επιτρέψτε μου να προσθέσω και το εξής: για να το δούμε σοβαρά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από ένα συνολικό μίνιμουμ. Πιο είναι αυτό; Η απόλυτη καταδίκη της βίας και της τρομοκρατίας. Διότι ούτε αυτό το είδα. Είδα βεβαίως συζήτηση, την οποία αποδέχομαι απολύτως, για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και την αποδέχομαι απολύτως, το είπα. Και έρευνα πρέπει να γίνει. Είδα συζήτηση για το photoshop, εκεί μου αποδόθηκαν απόψεις που ποτέ δεν είπα. Μου ελέχθη ότι δικαιολόγησα το photoshop. Εγώ μετέφερα απλώς τη δικαιολογία που η Αστυνομία μου έδωσε στο ερώτημά μου. Δεν έχω δικαίωμα ούτε να υιοθετήσω ούτε να απορρίψω. Πόσο μάλλον μάλιστα όταν υπάρχει εισαγγελική έρευνα. Αλλά δεν είδα, ας πούμε, από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια απόλυτη καταδίκη του φαινομένου και αυτής της τρομοκρατίας.

Δ. Σταυρόπουλος: Σας χαρακτηρίζει νεοναζί ο Στάθης Παναγούλης σήμερα.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Ε, με συγχωρείτε τώρα, δεν πρόκειται να απαντήσω σε αυτό το επίπεδο βέβαια. Δεν πρόκειται να απαντήσω σε αυτό. Καταρχήν σέβομαι απολύτως και οφείλω να σέβομαι την μνήμη του αδελφού του και το όνομα που ο αδελφός του φέρει. Από εκεί και πέρα τώρα, δεν θα μπω στο ότι με υβρίζει ο καθένας. Μπορεί να με υβρίζει όσο θέλει, αν αυτό κρίνει ότι τον εξυπηρετεί ή τον εκφράζει. Το ερώτημα, ξαναλέω, είναι: εδώ έχουμε να κάνουμε με την αξιωματική αντιπολίτευση, με ένα κόμμα που το επέλεξε περίπου ένας στους τρεις Έλληνες. Και το κόμμα αυτό επί τέσσερις μέρες δεν μπορεί να αρθρώσει έναν σαφή λόγο κατά της τρομοκρατίας, που απειλεί την κοινωνική και την οικονομική ζωή του τόπου; Τι τουρισμό θα έχουμε το καλοκαίρι αν ο τόπος γεμίσει με καλάσνικοφ, με γκαζάκια και με βόμβες και με ρουκέτες; Τι τουρισμό θα έχουμε; Πώς θα ζήσει ο Έλληνας πολίτης, πώς θα επενδύσει εδώ πέρα;

Δ. Βερύκιος: Κάποιος μπορεί να σας κατηγορήσει ότι εμπλέκεται το θέμα με το ευαίσθητο αυτό θέμα της τρομοκρατίας και τις επιτυχίες της Αστυνομίας. Προσωπικά, έχετε και εσείς μέρος της επιτυχίας ως πολιτικός προϊστάμενος στο πολιτικό παιχνίδι και στην αντιπαράθεση Κυβέρνησης – Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Ο έπαινος καταρχήν ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία δεν ανήκει ούτε σε εμένα, ούτε στην Κυβέρνηση ούτε στην Αντιπολίτευση. Η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας θεσμός που εκπηγάζει από την ελληνική κοινωνία, στελεχώνεται από Έλληνες πολίτες, μάλιστα θα μου επιτρέψετε να πω, όχι των προνομιούχων οικονομικών στρωμάτων. Και μάχεται για την ασφάλεια και την περιουσία του Ελληνικού λαού. Όμως, αναφέρομαι σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι, εγώ περίμενα και επιθυμώ, και παρακαλώ και εκλιπαρώ, αν θέλετε, ακόμη περισσότερο, την Αξιωματική Αντιπολίτευση να πάρει απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας μια ξεκάθαρη θέση. Ξεκάθαρη, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς προσημειώσεις, χωρίς αν, χωρίς συσχετισμούς με άλλα θέματα.

Δ. Βερύκιος: Μα αυτό δεν είναι ειλημμένο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ;

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Με συγχωρείτε, τις τελευταίες τέσσερις μέρες έγινε το συγκεκριμένο επεισόδιο που έγινε στη Κοζάνη. Επί τρεις μέρες δεν εξεδόθη καμία ανακοίνωση. Την τρίτη ημέρα εξεδόθη η γνωστή ανακοίνωση, η οποία αφού σε μια παράγραφο είπε ανεξαρτήτως των πράξεων, κ.τ.λ., κ.τ.λ., έθεσε το θέμα παραβίασης των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. Συμφωνώ απολύτως να υπερασπιστεί, ο καθένας έχει υποχρέωση, εγώ πρώτος το είπα, τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, ξαναλέω των κάθε κατηγορουμένων. Για το φαινόμενο της τρομοκρατίας και τη συγκεκριμένη επίθεση, κάποια συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και κάποια ξεκάθαρη καταδίκη θα μπορούσε να υπάρξει;

Δ. Σταυρόπουλος: Κύριε Υπουργέ, ευθέως η ερώτηση. Μας είπατε και συμφωνούμε απόλυτα και εμείς που ζούμε στη ίδια χώρα, ότι η τρομοκρατία δεν έχει εξαρθρωθεί και μάλιστα δυναμώνει επικίνδυνα η βία και το κοινό έγκλημα το ίδιο. Είναι στις προθέσεις σας να δημιουργήσετε ένα νέο μοντέλο αστυνομίας, τη στρατοαστυνομία;

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Για να το ξεκαθαρίσουμε, ο τίτλος αυτός όχι, ούτε με χαρακτηρίζει ούτε χαρακτηρίζει την προσπάθεια. Και νομίζω ότι επειδή τον χρησιμοποιεί και η Τουρκία, θα μου επιτρέψετε να πω ότι…

Δ. Σταυρόπουλος: Κάτι ετοιμάζεται όμως.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Ετοιμάζουμε μια συνολική αναβάθμιση της Αστυνομίας. Γίνεται ένας ευρύτατος διάλογος εσωτερικός στην Αστυνομία, εξωτερικός με τα κόμματα, με τη Βουλή, με την Επιτροπή, με τους φορείς, με τις επιμέρους αστυνομικές διευθύνσεις, γίνονται μετρήσεις.

Δ. Σταυρόπουλος: Μια Αστυνομία με περισσότερα δικαιώματα απέναντι στον πολίτη, πιο σκληρή; Αυτό ρωτώ.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Μια Αστυνομία που να υπηρετεί καλύτερα τον πολίτη.

Δ. Σταυρόπουλος: Δώστε μου ένα παράδειγμα.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Σε ποιόν τομέα θα θέλατε να σας δώσω; Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα που νομίζω ότι είναι και κάτι ευαίσθητο σ’ αυτή τη φάση. Θα δημιουργήσουμε έναν κλάδο ο οποίος θα εξειδικευτεί απολύτως στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Θα υπάρξει ένα τμήμα της αστυνομίας, ένας ολόκληρος κλάδος, ο οποίος θα ασχολείται με το μεταναστευτικό. Γιατί η Αστυνομία φορτώθηκε το χειρισμό όλου του παράνομου μεταναστευτικού της χώρας, τυχαία, χωρίς να το αποφασίσει κανείς ποτέ, χωρίς να της δώσει καμία δομή, χωρίς να της δώσει τα μέσα, χωρίς να της δώσει την εκπαίδευση, χωρίς να της δώσει τίποτα απολύτως. Νομίζω, παραδείγματος χάριν, ότι αυτό μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας σήμερα.

Δ. Βερύκιος: Υπουργέ μου, έχετε εικόνα πως αυτά τα παιδιά, τα βουτυρόπαιδα Βορείων Προαστίων, πέρασαν από το Abercrombie στο Kalashnikov και πως εκπαιδεύτηκαν στον βαρύ οπλισμό; Πού εκπαιδεύτηκαν αυτά τα παιδιά;

Δ. Σταυρόπουλος: Σωστή ερώτηση.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Η ερώτηση είναι προφανώς μεγάλη, προφανώς μας βασανίζει όλους. Ρωτάτε δύο βασικά πράγματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν και από την αστυνομία και από την κοινωνία. Το ένα είναι πρακτικό και επιχειρησιακό. Όλη αυτή η υποδομή, εδώ μιλάμε, σ’ αυτή την επιχείρηση για τρία Kalashnikov, για πιστόλια κ.λ.π.

Δ. Σταυρόπουλος: Οπλοστάσιο κ. Υπουργέ και εκπαίδευση πάνω στη χρήση του.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Τι έγινε; Ερώτημα επιχειρησιακό, το οποίο πρέπει να απαντηθεί. Έχουμε κάποιες ενδείξεις, δεν έχουμε απαντήσεις πλήρεις ακόμα.

Δ. Βερύκιος: Ξέρετε γιατί σας το λέω; Γιατί από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου και μετά, το παιδί αυτό βρέθηκε στην παρανομία. Αλίμονο αν η αστυνομία όλο αυτό το διάστημα δεν είχε κάνει focus και δεν είχε δει την περπατησιά του. Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς…

Δ. Σταυρόπουλος: Κάποιος τον πλησίασε, κάποιος τον καθοδήγησε, κάποιος τον έμαθε…

Δ. Βερύκιος: Αλίμονο, αυτή είναι η δουλειά της αστυνομίας.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Θέτετε πάρα πολύ σωστά το ερώτημα του τι κρύβετε πίσω από αυτά τα παιδιά. Είναι ένα ερώτημα πάρα πολύ βασικό. Και ξαναλέω, είναι μόνο αυτά τα παιδιά;

Δ. Βερύκιος: Όχι.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Όχι δεν είναι μόνο αυτά τα παιδιά.

Δ. Βερύκιος: Σαφώς. Το πιάσαμε απ’ την πρώτη στιγμή που εσείς το θέσατε το θέμα. Και δεν είναι μόνο αυτά τα παιδιά.

Δ. Σταυρόπουλος: Κάποιοι τα γαλουχούν, κάποιοι τα εκπαιδεύουν. Διότι αν αυτή τη στιγμή αν κάποια 20 παιδιά εκπαιδεύονται σε Καλάσνικοφ κάπου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Θα απαντήσω στο ερώτημα δυστυχώς με ερώτημα. Πρέπει να απαντηθεί σε δύο επίπεδα. Επιχειρησιακά, θα πρέπει οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια να τσακιστεί εν τη γενέσει, διότι ξαναλέω, ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία του καθενός Έλληνα πολίτη αντέχει την ύπαρξη μιας ενεργού τρομοκρατίας αυτού του μεγέθους. Το δεύτερο, είναι ερώτημα της κοινωνίας. Τι αναγκάζει μια κοινωνία της αφθονίας να γεννάει τρομοκράτες; Διότι αυτό το σπέρμα δεν είναι της κρίσης, είναι της αφθονίας. Ανατρέχει σε εποχές που οι Έλληνες πίστευαν ότι τα λεφτά βγαίνουν στα δέντρα, δεν ανατρέχει στην εποχή της κρίσης.

Δ. Βερύκιος: Η εποχή των χρηματιστηρίων ήταν και το Abercrombie.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Αυτή το γέννησε αυτό και προϊόν κοινωνιολογικά των ευπόρων είναι αυτό. Δεν είναι ούτε των αγροτών ούτε των στερημένων ούτε των φτωχών που δήθεν προασπίζονται. Αυτή το γέννησε λοιπόν.

Δ. Βερύκιος: Άρα, αυτή είναι η ιστορία.

Δ. Σταυρόπουλος: Κύριε, Υπουργέ θα θέλαμε να μιλήσουμε κι άλλο πολύ, αλλά και ο δικός σας χρόνος και δικός μας…

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Κυρίως ο δικός σας και των ακροατών σας.

Δ. Σταυρόπουλος: Είναι αμείλικτος δυστυχώς. Εμείς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε. Χαιρόμαστε που τα είπαμε και θέλουμε να έχουμε πιο συχνή επικοινωνία.

Υπουργός Δ.Τ.&Π.Τ.Π.: Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε.

Keywords
βομβες, σας ευχαριστώ, συλληψεις, κοζανη, alpha, συγκεκριμένο, νέα, βομβα mall, λύση, ελλαδα, photoshop, οφείλω, μνήμη, καλοκαιρι, βουλη, abercrombie, focus, εφημεριδες, σταση εργασιας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, νεα κυβερνηση, υπουργειο δικαιοσυνης, μπλοκα αγροτων, αστυνομικο τμημα, η ζωη, κοινωνια, κομματα, βγαινουν, μνήμη, οψεως, το θεμα, αστυνομια, βημα, δημοκρατια, δουλεια, θεμα, οικονομια, φωτογραφιες, abercrombie, alpha, photoshop, αξιζει, ανθρωπος, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, δευτερο, δεντρα, διαστημα, δυστυχως, δομη, δωσει, δοθηκε, εγινε, ευκαιρια, ευκολα, ειλικρινης, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, εκρηξη, ελληνικη αστυνομια, ενημερωση, επικοινωνια, εποχη, εποχες, επιτυχια, ερευνα, ερευνες, ζωη, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, ησυχος, εικονα, καλημερα, κυβερνηση, κυριε, κι αλλο, κομμα, λεφτα, λύση, λογο, μισος, μπορειτε, νικο, ξερετε, παντα, ονομα, οφείλω, παιδι, παιδια, παμε, πιστολια, σαφης, σας ευχαριστώ, συγκεκριμένο, συζητηση, συγχαρητηρια, συλληψη, συχνοτητα, τμημα, τουρκια, τρια, τριτη, τιτλος, χαιρομαστε, χρονος, ανηκει, ασφαλεια, δικαιωμα, δικαιωματα, ειπαμε, focus, χωρα, κομματι, μπροστα, ομηρο, παιχνιδι, σωστο, θελω να, θεματα, βεβαιως
Τυχαία Θέματα