«Δεν φοβάμαι τον καρκίνο, τρέμω που δεν έχω λεφτά για το χειρουργείο»

Την ώρα που οι φαρμακοποιοί έχουν κόψει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ , χιλιάδες καρκινοπαθείς παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους αφού δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους ή να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Μία από αυτούς τους ανθρώπους είναι και η Σουζάνα Παραγκαμιάν.

Η κα Παραγκαμιάν διατηρούσε εδώ και 27 χρόνια έναν μικρό φούρνο με τον άντρα της, τον οποίο αναγκάστηκε

να κλείσει λόγω της οικονομικής κρίσης. Εκείνη τη «μαύρη» περίοδο, πριν 2,5 χρόνια, της χτύπησε την πόρτα και ο καρκίνος στο στήθος.

«Ευτυχώς τον πρόλαβα στην αρχή . Αν και ανήκω στις «τυχερές» γυναίκες γιατί ο γιατρός μου γράφει μηνιαίες ενέσεις που πρέπει να κάνω το κόστος τους είναι 150 ευρώ. Για 5 χρόνια που θα κρατήσουν θα πληρώνω περισσότερα από 1.000 ευρώ το χρόνο» είπε συγκινημένη η κα Παραγκαμιάν.

Μάλιστα όταν πριν 2 μήνες έκαναν απεργία οι φαρμακοποιοί, η Παραγκαμιάν απευθύνθηκε στον ΕΟΠΥΥ και όπως δήλωσε της απάντησαν ότι δε χορηγούν τέτοιες ενέσεις και πως θα πρέπει να τις πληρώσει. Την ίδια απάντηση πήρε και από ογκολογικά νοσοκομεία στα οποία απευθύνθηκε κι έτσι αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα για να τις πληρώσει.

Το μεγαλύτερο της πρόβλημα όμως, το αντιμετωπίζει με τα χειρουργεία! «Δεν τρέμω μήπως εμφανιστεί ξανά ο καρκίνος, αλλά μήπως μου πουν ότι χρειάζομαι πάλι χειρουργείο και δεν έχω τα χρήματα να μπω σε αυτή τη διαδικασία».

«Έχω κάνει πολλές επεμβάσεις. Οι τρεις τελευταίες μου κόστισαν 600 ευρώ. Το πρώτο χειρουργείο πριν δύο χρόνια μου στοίχισε 10.000 ευρώ και το ΤΕΒΕ μου έδωσε πίσω μόνο 485 ευρώ», ενώ συμπληρώνει ότι «το δεύτερο χειρουργείο δεν το έκανε ποτέ γιατί θα στοίχιζε 2.500 ευρώ τα οποία δεν είχε, οπότε αρκέστηκε σε επέμβαση με τοπική αναισθησία και στάθηκε τυχερή που η βιοψία βγήκε καθαρή», λέει και βάζει τα κλάματα.

star.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα