Δεύτερη στην Ευρώπη η Κατερίνα Στεφανίδη

«Πέταξε» στη Ζυρίχη η Κατερίνα Στεφανίδη, που εξασφάλισε την παρουσία της στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου. Η 24χρονη άλτρια με 4,60 μ. κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ.

Σε έναν πολύ δυνατό τελικό, η Στεφανίδη διεκδίκησε μέχρι την ύστατη στιγμή τον ευρωπαϊκό τίτλο, τον οποίο έχασε στο τελευταίο άλμα του αγώνα, όταν η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα κατάφερε να περάσει τα 4,65 μ. στην τρίτη της προσπάθεια. Η Στεφανίδη δεν μπόρεσε να περάσει αυτό το ύψος και έτσι με 4,60 μ. πήρε τη δεύτερη θέση, μπροστά από την επίσης Ρωσίδα

Αντζελίνα Κράσνοβα, που πέρασε τα 4,60 μ. αλλά με περισσότερες προσπάθειες.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του στίβου θα ανέβει μία Ελληνίδα επικοντίστρια, καθώς το 2012 η Νικόλ Κυριακοπούλου είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Η Κυριακοπούλου ήταν επίσης παρούσα στον τελικό και πήρε την έβδομη θέση με 4,35 μέτρα.

Δεν τα κατάφερε η Κυριακοπούλου

Αντίθετα, η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πριν από δύο χρόνια, μένοντας μακριά από τον καλό της εαυτό. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ είχε μόλις μία επιτυχημένη προσπάθεια στα 4.35μ, ενώ απέτυχε στα 4.45μ, μένοντας από νωρίς εκτός συνέχειας και στην 7η θέση της κατάταξης.

Η κατάταξη του τελικού:

1. Ανζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) 4.65
2. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.60
3. Αντζελίνα Ζουκ-Κρασνόβα (Ρωσία) 4.60
4. Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.60
5. Αντζέλικα Μπένγκτσοον (Σουηδία) 4.45
6. Γιρίνα Σβόμποντα (Τσεχία) 4.45
7. Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4.35
. Αλάνια Λουτκόφσκαγια (Ρωσία) 4.35
. Μίνα Νικάνεν (Φινλανδία) 4.35

Keywords
Τυχαία Θέματα