Δασκαλόπουλος: Χρειαζόμαστε ένα μνημόνιο που στην «ούγια» θα γράφει «Ελλάδα»

«Mπαλάκι» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας έχουν γίνει τα εργασιακά επειδή οι κοινωνικοί εταίροι δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν μεταξύ τους επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος προτείνοντας παράλληλα να δημιουργηθεί ένα «Ελληνικό μνημόνιο».

Αναλυτικότερα, ο κ. Δασκαλόπουλος δήλωσε τα εξής:

Τέσσερις μήνες τώρα διαπραγματευόμαστε με την τρόικα για τις νέες περικοπές, φόρους και θυσίες που θα υποστεί η κοινωνία.

Τέσσερις μήνες τώρα καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα. Με ποια προοπτική όμως; Όσο οι πολιτικοί μας περιορίζονται να κάνουν είτε τους λογιστές, είτε τους εισαγγελείς του μνημονίου δεν παρέχει διέξοδος για την οικονομία και τους πολίτες.

Αύριο μπορεί πράγματι να πάρουμε την πολυπόθητη δόση. Αλλά μεθαύριο θα χρειαστούμε μοιραία νέες δόσεις και νέα μέτρα αν δεν προχωρήσουν εδώ και τώρα όλες εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που είναι η μόνη εθνική λύση. Είναι καιρός να πάψουμε να συρόμαστε πίσω από τις επιταγές των δανειστών μας. Πρέπει να γράψουμε με το δικό μας χέρι ένα νέο μνημόνιο στα ελληνικά. Ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού που θα γράφει «Ελλάδα» στην ούγια

Με εύλογη ανησυχία αλλά και κάποια απορία παρακολουθώ τις τελευταίες αυτές μέρες τα εργασιακά θέματα να γίνονται διαπραγματευτικό και επικοινωνιακό μπαλάκι στο Κίνγκ πονγκ που παίζεται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Με θλίβει το γεγονός ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουμε βγει από το παιχνίδι. Σήμερα άλλοι κανονίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Καταφέραμε να αυτοκαταργηθούμε επειδή δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε. Αφήσαμε έτσι την κυβέρνηση μόνη στη γωνία και το πεδίο ελεύθερο στις απαιτήσεις της τρόικας. Ας πάρουμε τουλάχιστον ένα μάθημα για το μέλλον. Τις «κόκκινες γραμμές» τις πληρώνουν στο τέλος οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα