Χρηματιστήριο : Σταθερά κοντά στα επίπεδα των 1.340 μονάδων

Σταθερά κοντά στα επίπεδα των 1.340 μονάδων, τηρώντας επί της ουσίας στάση αναμονής, κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά να περιμένει τις εξελίξεις σε δύο μέτωπα: τις τράπεζες και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,35% στις 1.343,43 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 57 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος ξεπερνά τα 26 εκατ. τεμάχια.

Από χτες, μετά την ολοκλήρωση του

Eurogroup, η αγορά περιμένει την αίσια ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Το Eurogroup έθεσε περιθώριο μέχρι την Κυριακή, διάστημα που μπορεί να φαίνεται ασφυκτικό, δεδομένων των ανοιχτών ζητημάτων, αλλά μειώνεται ο κίνδυνος να «λιμνάσει» η αγορά στην αβεβαιότητα. Σε περίπτωση «ευτυχούς» κατάληξης, θα ξεμπλοκάρει κεφάλαια που παραμένουν σε στάση αναμονής των δημοσιονομικών εξελίξεων στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, ο τραπεζικός κλάδος φαίνεται περισσότερο μοιρασμένος, από όσο μας είχε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα. Η αγορά, γνωρίζοντας πια τις κεφαλαιακές ανάγκες του, υποδέχεται τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με αυτό της Εθνικής να ξεχωρίζει, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Αντίθετα, η Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου, αντιμετωπίζεται με αρνητισμό, καθώς οι υφιστάμενοι μέτοχοι γνωρίζουν πλέον ότι θα υποστούν dilution του χαρτοφυλακίου τους, το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από την τιμή της ΑΜΚ. Η αβεβαιότητα αναφορικά με την αναπροσαρμογή των όρων της ανακεφαλαιοποίησης οδηγεί σε διόρθωση και τη Eurobank.

Keywords
Τυχαία Θέματα