Χιόνια στη Θεσσαλονίκη, βροχές στη νότια Ελλάδα

Χαμηλές οι θερμοκρασίες την Κυριακή στη Βόρεια Ελλάδα, και σποραδικές χιονοπτώσεις.

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου και από το 30ο έως 50ο χιλιόμετρο Καστοριάς – Ιωαννίνων, ενώ τα οχήματα κυκλοφορούν κανονικά στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού

Φλώρινας, για το οποίο είχε εκδοθεί ως τις 10 το πρωί προειδοποίηση λόγω του παγετού. Προβλήματα αντιμετωπίζουν τα οδικά δίκτυα Σερρών – Χιονοδρομικού Κέντρου Λαϊλιά και Βροντούς, όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για την μετακίνηση των οχημάτων, ενώ έντονα καιρικά φαινόμενα ψύχους και χιονόπτωσης αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι του δήμου Βισαλτίας.

Αραιές βροχοπτώσεις σημειώνονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου το θερμόμετρο δείχνει από 5 και 9 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Κυριακή σημειώθηκαν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα δυτικά και πτώση θεροκρασίας. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα