Χιλή: Σατυρικό παιχνίδι για τις φετινές εκλογές

Σατυρικό παιχνίδι για τις εκλογές ζωντανεύουν στην ιστοσελίδα τους νεαροί Χιλιανοί. Οι ιδρυτές ενός ασυνήθιστου παιχνιδιού, με όνομα El Juego de las Candidaturas (Το παιχνίδι των υποψηφίων), αυτοχαρακτηρίζονται ομάδα προγραμματιστών με τρελές ιδέες.

Ακριβώς αυτή η τρέλα είναι που τους έχει μέχρι στιγμής εξασφαλίσει συνολικά πάνω από 7.500 επισκέπτες, οι οποίοι συμμετέχουν επιλέγοντας να παίξουν ως ο αγαπημένος τους από τους επτά υποψηφίους των φετινών εκλογών στη Χιλή- ή έναν εξωγήινο για εκείνους

που δεν είναι οπαδοί κανενός.

Διαθέσιμο ως εφαρμογή στο Facebook, το παιχνίδι έχει λοιπόν ως στόχο να σατηρίσει και να δημιουργήσει ανάλαφρο κλίμα εν όψει των εκλογών, ο πρώτος γύρος των οποίων πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή.

Σημαδεύοντας τους «περαστικούς» μέσα στο παιχνίδι, στόχος είναι να συγκεντρώσει ο υποψήφιος την υποστήριξη του κόσμου και τα απαραίτητα χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του.

Ενώ το ρολόι τρέχει, οι αληθινές υποσχέσεις του αντίστοιχου υποψηφίου καθώς και τα συνθήματά του εμφανίζονται σε πινακίδα στην οθόνη: «Ζητούμε ένα νέο Σύνταγμα!», γράφει η πινακίδα που του Marcel Claude, «Για μια νέα Χιλή» διακηρύσσει η χαμογελαστή καρικατούρα του πολιτικού (και σκηνοθέτη) Marco Enríquez -Ominami .

Μέσω του παιχνιδιού οι δημιουργοί του προσπαθούν να ενημερώσουν και να ψυχαγωγήσουν ένα εκλογικό σώμα το οποίο πιστεύουν έχει κουραστεί από τον συνεχή βομβαρδισμό διαφημίσεων, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο προγραμματιστής του παιχνιδιού, Fernando González, πιστεύει ότι αυτή η υπερφόρτωση έχει οδηγήσει πολλούς ψηφοφόρους να χάσουν το ενδιαφέρον τους στις εκλογές.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα