Χάρισε τις οικονομίες μιας ζωής σε νοσοκομείο για παιδιά

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι τσαγκάρης. “Ένας βιοπαλαιστής με μεγάλη καρδία… Όλη του ζωή γυάλισε και επιδιόρθωσε χιλιάδες παπούτσια συνανθρώπων του.

Τα τελευταία 30 χρόνια, το υπαίθριο μαγαζί του βρισκόταν μέσα στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Πίτσμπουργκ όπου χάριζε απλόχερα το χαμόγελο του και λόγια συμπαράστασης σε γονείς που τα παιδιά τους νοσηλεύονταν,

Τρυφερές κουβέντες και για τους μικρούς ασθενείς του νοσοκομείου που προσπαθούσε να τους απαλύνει τον πόνο μοιραζόμενος τα μυστικά της δουλειές του.

Λίγο πριν την συνταξιοδότηση του, ο Albert Lexie χωρίς δεύτερη

σκέψη ήθελε να κάνει ένα μεγάλο δώρο στο νοσοκομείο που αποστολή του ήταν να γιατρεύει τους μικρούς ασθενείς που χρειάζονταν την βοήθεια των γιατρών.

Χάρισε τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής. 200.000 δολάρια που όπως δήλωσε ήταν τα φιλοδωρήματα που του έδιναν όλες αυτές τις δεκαετίες οι πελάτες του και ποτέ δεν θα τα είχε χρησιμοποιήσει για να φτιάξει εκείνος μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό του.

Τα χρήματα που δώρισε όπως δήλωσε, είναι για να καλυφθούν τα έξοδα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης παιδιών, που οι γονείς τους δεν είχαν λεφτά για να πληρώσουν.

Ο Albert Lexie εργάζεται ως τσαγκάρης από το 1950 και φανερά χαρούμενος δήλωνε για την γενναιόδωρη πράξη του: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα που κάποιοι με θεωρούν ως ήρωα…»

πηγή: www.goodstory.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα