Χ. Σταϊκούρας: Σχέδια για έξοδο στις αγορές το β’ εξάμηνο του 2014

Οι χρηματοοικονομικές τεχνικές που θα καταστήσουν εφικτή την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014 βρίσκονται ήδη στο στάδιο του σχεδιασμού από την κυβέρνηση, δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, «η κυβέρνηση προχωρά στη διαμόρφωση συνθηκών για την έξοδο της χώρας στις αγορές. Προς αυτή την κατεύθυνση και σε συνδυασμό με

τις ήδη σημαντικές δημοσιονομικές επιδόσεις και τις αισιόδοξες μακροοικονομικές ενδείξεις, προωθείται ο σχεδιασμός χρηματοοικονομικών τεχνικών που θα καταστήσουν εφικτή την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014».

Το σχέδιο του Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε περιβάλλον δημοσιονομικής σταθεροποίησης ως αποτέλεσμα πρωτοβουλιών που ανελήφθησαν και υλοποιήθηκαν από την κυβέρνηση, υποστήριξε ο κ. Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι κεφαλαιοποιούνται και οι πρώτες θετικές ενδείξεις που κατεγράφησαν φέτος. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα και σε ρεαλιστικές εκτιμήσεις και προβλέψεις, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, ο Προϋπολογισμός του 2014 ενσωματώνει την εθνική προσπάθεια για τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής άσκησης οικονομικής πολιτικής.

Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει την ένταξη του σκιώδους τμήματος της οικονομίας στο εμφανές πεδίο της, τη διασφάλιση της πιστής εφαρμογής των κανόνων και πρακτικών χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και πειθαρχίας, τη δημιουργία δίκαιου αποτελεσματικού και σύγχρονου κράτους, τη βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων οικονομικών, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των κοινωνικών δαπανών, τη δημιουργία σύγχρονου κράτους με τη βελτίωση της ποιότητας των θεσμών και τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, την αύξηση των επενδύσεων και ενίσχυση των εξαγωγών και την ενίσχυση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, καθώς και τη διαμόρφωση των συνθηκών για την έξοδο στις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα