Άρειος Πάγος: Θέλουμε τα ονόματα των δικαστών που απεργούν

Με έγγραφο του προς τους προϊσταμένους των δικαστηρίων της χώρας, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου προϊστάμενος της επιθεώρησης των δικαστηρίων κ. Γεώργιος Χρυσικός  ζητά τα ονόματα των δικαστών που κατεβαίνουν από την έδρα διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές στις αποδοχές τους.

Σκοπός είναι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στους εκπροσώπους των δικαστικών ενώσεων, να γνωρίζει ο κ. Χρυσικός πόσα δικαστήρια λειτουργούν κανονικά, πόσες δίκες γίνονται, πόσοι δικαστές δικάζουν κανονικά, κ.λπ. Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η λίστα με τα ονόματα των δικαστών που κατεβαίνουν από την

έδρα θα χρησιμοποιηθεί και για την άσκηση πειθαρχικών διώξεων σε βάρος τους.  Το θέμα αναμένεται να τεθεί αύριο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, το οποίο θα συνεδριάσει μετά τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του δικαστικού σώματος.

Δικαστές και εισαγγελείς μετά από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των δικαστικών ενώσεων (εκτός του Συμβουλίου της Επικρατείας) κατεβαίνουν από την έδρα από τις 10 π.μ. έως και τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων στις 3 μ.μ. Διαμαρτύρονται για τις νέες περικοπές στις αποδοχές τους, οι οποίες όπως υποστηρίζουν, αν εφαρμοστούν θα έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν χάσει το 50% των αποδοχών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα