Αρχιεπισκοπή: Δίνουμε στον κόσμο τα «φιλέτα» όπου σήμερα βόσκουν πρόβατα!

Συνέντευξη στον Alpha 9,89 και στον Νίκο Μάνεση έδωσε ο διευθυντής τύπου και επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας που προτίθεται να δώσει η εκκλησία προς καλλιέργεια σε πολίτες.

Διαβάστε τι είπε:

Κάνουμε λόγο για χορτολιβαδικές εκτάσεις της Εκκλησίας, αγροτεμάχια, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα. Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε στο μήνυμά του να αρθούν τα εμπόδια για την αξιοποίηση περιουσίας Εκκλησίας και να δοθεί η δυνατότητα στην Εκκλησία να αξιοποιήσει εκτάσεις που σήμερα βρίσκονται

σε κατάσταση ύπνωσης, προς όφελος της κοινωνίας και κυρίως των πιο αδυνάμων. Από το 2009 ο Αρχιεπίσκοπος είχε ζητήσει από την τότε κυβέρνηση με επιστολή και προς τους βουλευτές στην οποία παρακαλούσε για την αποδέσμευση της περιουσίας της Εκκλησίας. Πρόκειται για τα λεγόμενα «φιλέτα», όπου σήμερα βόσκουν πρόβατα ώστε να αξιοποιηθούν από κοινού με την Πολιτεία και οι πρόσοδοι να πηγαίνουν σε ένα ταμείο εκκλησιαστικής πρόνοιας που θα συνδιαχειρίζονται Πολιτεία και Εκκλησία.

Μιλάμε για εκτάσεις με ξεκάθαρο καθεστώς, οι οποίες με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ανήκουν στην Εκκλησία, είναι μεγάλης αξίας και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν. Την ίδια στιγμή η ύφεση και η ανεργία αυξάνονται, δουλειές δεν υπάρχουν, τα μαγαζιά κλείνουν ο κόσμος έχει πρόβλημα επιβίωσης. Η Εκκλησία λέει «εγώ αυτά που έχω τα προσφέρω για την κοινωνία και τον τόπο αλλά πρέπει να μου δώσετε ένα χέρι». Αυτό που έχει σημασία για τον Αρχιεπίσκοπο είναι η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας να είναι παραγωγική, να αποδίδει καρπούς, να δίνει εργασία. Ας βοηθήσει και η Πολιτεία να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις.

Από εμάς θα γίνει απόλυτα οργανωμένα. Η συνεργασία με τον κο Τσαυτάρη είναι μέχρι σήμερα -και ελπίζω ότι θα είναι και στο μέλλον- αποδοτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρχιεπισκοπή, Δίνουμε,archiepiskopi, dinoume