Απάντηση Βρούτση σε Δαμανάκη-ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υφίσταται ζήτημα μείωσης του κατώτατου μισθού

Ζήτημα μείωσης κατώτατου μισθού δεν υφίσταται, όπως αποσαφήνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετικό σχόλιο της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η κ. Δαμανάκη δήλωσε ότι «το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού και της λήψης νέων μέτρων [στην Ελλάδα] είναι ανοιχτό και απολύτως εξαρτημένο από

την υλοποίηση της συμφωνίας του Δεκεμβρίου».

«Η θέση της Κομισιόν τελικά αφήνει το θέμα ανοιχτό και επικεντρώνεται κυρίως στην ανάγκη κοινωνικού διαλόγου πριν από τις όποιες αλλαγές», συμπληρώνει η κ. Δαμανάκη, η οποία υπηρετεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η θέση Δαμανάκη αφήνει «έκθετο» τον Σαμαρά

Τα σχόλια της κ. Δαμανάκη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η ελληνίδα ουσιαστικά «επιβεβαιώνει ότι το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού είναι ανοιχτό για την Κομισιόν», αφήνοντας «έκθετο» τον Αντώνη Σαμαρά.

«Κατ ουσίαν η κ. Δαμανάκη προαναγγέλλει περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και λήψη νέων μέτρων», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «η περαιτέρω μείωση των μισθών και η εξομοίωσή τους στα επίπεδα των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης [...]δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά συνιστούν ρητούς μνημονιακούς στόχους με τους οποίους η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει και έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα