Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ στο μέτρο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Την αντίθεσή του σχετικά με το μέτρο της καταβολής 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία που τέθηκε σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας επανεξέταση και κατάργησή του.

«Από τις αρχές Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει από τον υπουργό Υγείας την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Κι αυτό έγινε και στη Βουλή, αλλά και κατά τη διάρκεια συνάντησής μας με τον κ. Α. Γεωργιάδη. Δυστυχώς, το υπουργείο προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου (χωρίς καν την ειδική πρόβλεψη για τους φτωχούς και τους ανέργους όπως δήλωνε) προσθέτοντας και την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει: «Το επιχείρημα του υπουργού ότι «το μέτρο περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και έχει ψηφιστεί» έρχεται – όπως είχαμε και πάλι τονίσει- σε ευθεία αντίθεση με ανάλογες πράξεις, που η ίδια η κυβέρνηση πρόσφατα έκανε (π.χ. αποφάσεις του ΥΠΟΙΚ για μη εφαρμογή του 1‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων, επιμονή για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ζητήματα που επίσης περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο και είχαν ψηφιστεί από τη Βουλή)».

»Όταν λέμε ότι η κατάσταση στην οικονομία βελτιώνεται, ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και προωθούμε διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία που οδηγούν σε εξοικονόμηση πόρων, μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε μέτρα που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες και αναιρούν την καθολικότητα της παροχής του αγαθού της υγείας σε αυτούς».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η πλήρης κατάργηση του δικαιώματος στη δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας επιβεβαιώνεται και με την εφαρμογή του «χαρατσιού» των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία και 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων.

«Αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική αυτό θα είναι το μέλλον για κάθε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του τμήματος υγείας του κόμματος.

Την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένα μέτρο εκφράζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Ο υπουργός Υγείας, αφού διέλυσε την πρωτοβάθμια περίθαλψη, αφού προχωρά σε απολύσεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο, επιβάλλοντας 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία και ένα ευρώ για κάθε συνταγή, δίνοντας έτσι ένα ακόμη πλήγμα στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και κυρίως στους ανέργους και τους οικονομικά αδυνάτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα