Ανταλλάγματα θα ζητήσει η κυβέρνηση για τη βάση της Σούδας- Συνάντηση Βενιζέλου με Αβραμόπουλο για τη Συρία

Το ρόλο της Αθήνας ως του μόνου αξιόπιστου εταίρου στην περιοχή προβάλλει στους συμμάχους η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να λάβει σημαντικά ανταλλάγματα για τη στήριξη που θα παράσχει στους συμμάχους κατά την επέμβαση στη Συρία.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται βεβαίως να μην παραχωρήσει τις βάσεις, όπως αυτές της Σούδας και της Καλαμάτας που θα απαιτηθούν

για την επέμβαση. Αντιθέτως θα επιχειρήσει να λάβει ανταλλάγματα τόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ τέλη Σεπτεμβρίου -δεύτερης σε δυο μήνες- όσο και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στο ΝΑΤΟ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η συνάντηση στις 11 το πρωί σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, πολύ περισσότερο καθώς οι σχέσεις των δύο ανδρών το τελευταίο διάστημα δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στο Κοινοβούλιο, προκειμένου η εθνική αντιπροσωπεία να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο πρόβλημα της Συρίας.

Το ΚΚΕ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή θα έχει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία οργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στις 7.30΄ το απόγευμα σήμερα.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σκουρής

Πηγή:real.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα