Αναβάλλει τον γάμο ο Παπασταθόπουλος για την Εθνική (Eικόνες)

Μπροστά σε ένα απίθανα δυσεπίλυτο δίλημμα βρίσκεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μετά το θρίαμβο της Ελλάδας και την πρόκρισή της στους «16» του Μουντιάλ. Αν η Εθνική μας ξεπεράσει και το εμπόδιο της Κόστα Ρίκα, τότε ο γάμος του κεντρικού αμυντικού της εθνικής θα αναβληθεί, καθώς είναι προγραμματισμένος για τις 5 Ιουλίου, την ημέρα δηλαδή που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στο Σαλβαδόρ το νικητή του ζευγαριού Ολλανδία-Μεξικό!

«Ταξίδια ολάκερη η ζωή μας, βαλίτσες, όνειρα και δρόμος θάλασσες, τρένα, αεροπλάνα, σπίτι η καρδιά, δίχως μυαλό• ένα μονάχα σταθερό όπου εσύ, εκεί κι εγώ». Αυτό είναι το κείμενο της πρόσκλησης του γάμου του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και της αγαπημένης του, Ξανθής Σταμουλάκη. Η μέλλουσα κυρία Παπασταθοπούλου έχει ένα λόγο παραπάνω από τις υπόλοιπες γυναίκες να παρακαλά να τελειώσει πιο γρήγορα το Μουντιάλ -το οποίο μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ανδρών- ή έστω οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας. Και αυτό διότι αν η Εθνική μας φτάσει μέχρι τη φάση των «8», ο γάμος θα αναβληθεί, εφόσον εκείνη την ημέρα πρόκειται να διεξαχθούν οι αγώνες της προημιτελικής φάσης.

Το ευτυχέστερο γεγονός της ζωής τους είναι προγραμματισμένο για τις 5 Ιουλίου, στις 19:30, στο εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Cape Sounio. Αν η Ελλάδα προκριθεί, ο Σωκράτης θα βρεθεί μπροστά σε ένα αφάνταστα πιεστικό δίλημμα: Να λείψει από το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία της εθνικής Ελλάδος ή να αφήσει τη μέλλουσα σύζυγό του να περιμένει, λέγοντας «σόρι αγάπη μου, μπορούμε να το κάνουμε λίγο αργότερα γιατί ακόμη δεν με αφήνει ο κόουτς να έρθω για το γάμο;».

Από τη Βραζιλία στο Σούνιο

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι βασικός στόπερ της Εθνικής μας και για να δώσει το «παρών» στο γάμο του στις 5 Ιουλίου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αποκλειστεί από την παρέα του Τζόελ Κάμπελ. Ο γάμος είναι προγραμματισμένος για τις 19:30, ενώ η Εθνική μας, αν προκριθεί επί της Κόστα Ρίκα, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολλανδία-Μεξικό στις 23:00. Και η απόσταση από το Σαλβαδόρ, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας, μέχρι το Σούνιο, είναι υπερβολικά μεγάλη για να προλάβει ο 26χρονος άσος να δώσει το παρών και στα δύο γεγονότα.

Ο ορισμός του μυστηρίου, πάντως, για τις 5 Ιουλίου ήταν παρακινδυνευμένοςκαι προφανώς η συγκεκριμένη επιλογή υπαγορεύτηκε από άλλες προτεραιότητες, εφόσον ένας από τους βασικούς παίκτες της εθνικής Ελλάδος, όπως και κάθε ποδοσφαιριστής, ζει με το όνειρο της διάκρισης σε ένα Μουντιάλ. Και είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας του αθλητή που βρίσκεται τόσο κοντά στην πραγματοποίηση του μεγαλύτερου ονείρου της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, το μήνυμα που ανάρτησε ο ίδιος ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο facebook λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού: «Συγχαρητήρια σε όλους για το τεράστιο παιχνίδι. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βάζω το όνομα μου και εγώ σε μια τέτοια επιτυχία. Είχα πει και θα το λέω, όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι μπορούν να κάνουν πολλά. Παρά τα όσα ακούστηκαν, εμείς το αποδείξαμε. Τώρα, προσωπικά απαιτώ από όλους τους Έλληνες να ενωθούν σαν μια γροθιά για να συνεχίσουμε όλοι μαζί να γράφουμε ιστορία με χρυσά γράμματα. Σας ευχαριστούμε!».

Οι καλοπροαίρετοι υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα ενός αθλητή είναι ασφυκτικό και οι ελεύθερες ημέρες ελάχιστες. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος προγραμμάτισε να παντρευτεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής του άδειας, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει την προετοιμασία με το σύλλογό του, τη γερμανική Ντόρτμουντ, διότι δεν υπήρχε άλλη κενή ημερομηνία. Πόνταρε επίσης στη λογική, ότι δηλαδή ακόμη και αν η Εθνική προκρινόταν πέρα από τη φάση των ομίλων, ήταν εξαιρετικά απίθανο να προχωρήσει πολύ μακριά στο φετινό Μουντιάλ. Ποιος, όμως, λέει ότι το ποδόσφαιρο παίζεται με τη λογική; Εκτός και αν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θέλησε να τηρήσει το γούρι: Το 2004 ο Τάκης Φύσσας είχε προγραμματίσει να παντρευτεί την ημέρα του ημιτελικού με την Τσεχία. Ο γάμος αναβλήθηκε, με τους συμπαίκτες του να του υπόσχονται ότι θα γευτεί τη σαμπάνια του γάμου του από το «ιερό δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οπερ και εγένετο.

Γκολ… στον έρωτα

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος γνώρισε την Ξανθή Σταμουλάκη το 2006 στο Βόλο, εκεί όπου ο 18χρονος τότε ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στην τοπική Νίκη ως δανεικός από την ΑΕΚ. Μέλος του τεχνικού τιμ της βολιώτικης ομάδας ήταν ο πατέρας της Ξανθής. Ο «Παπ» ρίσκαρε το μέλλον του στην ομάδα φλερτάροντας με ασφυκτικό πρέσινγκ την κόρη του παράγοντα της Νίκης Βόλου και τελικά «σκόραρε» στην καρδιά της.

Η σχέση τους άντεξε παρά τις δυσκολίες. Μετά από το «αγροτικό» του στο Βόλο, ο Παπασταθόπουλος επέστρεψε στην ΑΕΚ και οι εξαιρετικές εμφανίσεις του εκτόξευσαν την καριέρα του. Το αποτέλεσμα ήταν κατ” αρχήν να πάρει μετεγγραφή στην ιταλική Τζένοα και στη συνέχεια στη γερμανική Βέρντερ Βρέμης. Σήμερα συνεχίζει να αγωνίζεται στη Γερμανία, αλλά με τη φανέλα της Ντόρτμουντ.

Η Ξανθή σπούδαζε γεωπόνος στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, όμως γρήγορα συναντήθηκε με τον αγαπημένο της στην Ιταλία, όπου μετοίκησε για το μεταπτυχιακό της. Το ζευγάρι έκτοτε όχι μόνο παραμένει αχώριστο, αλλά έχει αποκτήσει και μία κορούλα τεσσάρων ετών. Και όταν με κάποιο τρόπο λυθεί ο «ευχάριστος πονοκέφαλος» του διλήμματος Μουντιάλ ή γάμος, η Ξανθή και ο Σωκράτης θα στεφανωθούν με κουμπάρους τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τη σύζυγό του, Ιωάννα.

Ιδανικά, δε, εκτός των καθιερωμένων ευχών για βίον ανθόσπαρτον κ.λπ., οι προσκεκλημένοι στο γάμο και μαζί τους όλη η Ελλάδα θα ευχηθούν στον δυναμικό στόπερ «πάντα τέτοιες επιτυχίες, να “ρθουν κι άλλες Βραζιλίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα