Ανασχηματισμός: Οι εκπλήξεις…και οι καραμπόλες!

Ως η μεγαλύτερη έκπληξη του ανασχηματισμού θα μπορούσε να θεωρηθεί η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο νευραλγικό πόστο του υπουργείου Υγείας το οποίο θα βρεθεί άμεσα στο στόχαστρο των τροϊκανών και θα δεχτεί αφόρητες πιέσεις λόγω της «τρύπας» στον ΕΟΠΥΥ.

-Νέο πρόσωπο επίσης στην κυβέρνηση ο Χαράλαμπος Αθανασίου που αντικατέστησε τον παραιτηθέντα εκ ΔΗΜΑΡ,

Αντώνη Ρουπακιώτη.

Δημήτρης Αβραμόπουλος από την καραμπόλα που δημιουργήθηκε μετά την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο βρέθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ενδιαφέρουσα μάλιστα εκεί θα είναι η συνύπαρξη του με την μέχρι πρότινος εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά που χρίσθηκε υφυπουργός.

-Αμετάβλητη παρέμεινε η σύνθεση των υπουργών στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας,, στο Εργασίας, στο Ανάπτυξης, στο Παιδείας, στο Αγροτικής Ανάπτυξης και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

-Εκτός κυβέρνησης έμεινε ο μέχρι πρότινος υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης όπως και ο Μάκης Βορίδης που τα σενάρια τον έφερναν προς υπουργοποίηση.

-Τέλος υποβάθμιση θα μπορούσε να θεωρηθεί όχι βέβαια από πλευράς σπουδαιότητας αλλά από πλευράς χαρτοφυλακίου η μετακίνηση του Πάνου Παναγιωτόπουλου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο υπουργείο Πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα