Ακόμα δεν αποφάσισε ο Θεοχάρης!- Άγνωστο αν θα δοθεί παράταση ή όχι για τα τέλη κυκλοφορίας

Mε την αγωνία του κόσμου παίζει ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης. Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει και επίσημα η προθεσμία για την πληρωμή και την προμήθεια των τελών κυκλοφορίας και κανείς ακόμη δεν γνωρίζει με σιγουριά αν τελικά θα δοθεί παράταση στην προθεσμία ή όχι.

Η προθεσμία λήγει κανονικά αύριο Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, αλλά ο κ. Χάρης Θεοχάρης, το Σάββατο βγήκε και είπε ότι ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ η παράταση, κάτι που συνδυάζεται και με

τη μειωμένη προσέλευση των ιδιοκτητών ΙΧ στις Εφορίες και τις τράπεζες, τουλάχιστον μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή.

Επαφίεται δηλαδή στην ανερμάτιστη τακτική του κ. Θεοχάρη εάν τελικά ο κόσμος θα μπορέσει να προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας και μετά από την 31η Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, περίπου το 60% των πολιτών που έχουν υποχρέωση να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας είχαν προσέλθει και εξοφλήσει τις οφειλές τους μέχρι τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή σημειώθηκαν μεγάλες ουρές στα ταμεία των τραπεζών για την εξόφληση των τελών χωρίς να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει στοιχεία που δείχνουν πως μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου, είχαν αποσυρθεί περισσότερες από 70.000 πινακίδες ΙΧ, είχε σημειωθεί δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα που και τότε το φαινόμενο βρισκόταν σε… έξαρση.

Μάλιστα ερωτηθείς ο κ. Θεοχάρης εάν ο αριθμός των ιδιοκτητών που θα καταθέσουν πινακίδες και θα ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους θα φτάσει τελικώς τις 100.000, απάντησε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα τις προσεγγίσει.

Ο ίδιος πάντως αποκάλυψε ότι από το επόμενο έτος θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να αλλάξει η προθεσμία πάγιας ημερομηνίας καταβολής των τελών. Το σενάριο που μελετάται είναι η προθεσμία αντί να είναι στο τέλος κάθε έτους, να μετατεθεί για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ώστε να αποφεύγονται οι ουρές.

Keywords
Τυχαία Θέματα