Αυτοκτόνησε στο κελί του «το κτήνος του Κλίβελαντ»- Είχε καταδικαστεί σε ισόβια και κάθειρξη 1000 ετών

Ο Άριελ Κάστρο, ο πρώην οδηγός σχολικού λεωφορείου που καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη για την απαγωγή, τους βιασμούς και τους ξυλοδαρμούς τριών γυναικών τις οποίες κρατούσε για χρόνια αιχμάλωτες στο σπίτι του στο Κλίβελαντ, βρέθηκε νεκρός αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ στο κελί του σε φυλακή του Οχάιο, δήλωσε εκπρόσωπος των σωφρονιστικών αρχών της Πολιτείας.

Ο Άριελ Κάστρο, ο οποίος είχε επονομαστεί «βασανιστής του Κλίβελαντ» και κρατούνταν απομονωμένος από τους άλλους εγκλείστους για να μην κινδυνεύσει απ” αυτούς, βρέθηκε

απαγχονισμένος γύρω στις 9:20 μ.μ. (τοπική ώρα) από τους δεσμοφύλακες, διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τζοέλεν Σμιθ.

Αφού το ιατρικό προσωπικό της φυλακής προσπάθησε να τον επαναφέρει, ο 53χρονος Κάστρο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής και περίπου 90 λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του, δήλωσε η Σμιθ.

Ο Κάστρο είχε καταδικαστεί την 1η Αυγούστου σε ισόβια συν κάθειρξη 1.000 ετών χωρίς δυνατότητα αναστολής επειδή στο διάστημα ανάμεσα στο 2002 και το 2004 είχε απαγάγει τα τρία θύματά του και τα κρατούσε φυλακισμένα μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο σπίτι του, όπου επί δέκα χρόνια λιμοκτονούσαν, ξυλοκοπούνταν και κακοποιούνταν σεξουαλικά.

Τον Ιούλιο ο Κάστρο είχε δηλώσει ένοχος συνολικά για 937 αδικήματα –μεταξύ άλλων για απαγωγή, βιασμό, επίθεση σε βαθμό κακουργήματος και διακεκριμένο φόνο βάσει ενός νόμου περί ανθρωποκτονίας εμβρύου, επειδή εξανάγκασε ένα από τα θύματά του να κάνει άμβλωση.

Χάρη σε μια συμφωνία με τους εισαγγελείς, δεν επιβλήθηκε στον Κάστρο η θανατική ποινή.

Μετά την καταδίκη του Κάστρο, ο εισαγγελέας Τιμ Μακγκίντι είχε παραδεχθεί πως οι αρχές είχαν βρει στην κατοικία του, μετά τη σύλληψή του, το Μάιο, ένα σημείωμα αυτοκτονίας και εξομολόγησης γραμμένο από τον ίδιο.

Ο Κάστρο είχε συλληφθεί αφού οι τρεις γυναίκες που κρατούσε αιχμάλωτες –η 27χρονη Αμάντα Μπέρι, η 23χρονη Τζίνα Ντεχεσούς και η 32χρονη Μισέλ Νάιτ– απελευθερώθηκαν από το σπίτι του με τη βοήθεια γειτόνων που άκουσαν τις κραυγές της Μπέρι για βοήθεια.

Μαζί τους διασώθηκε και η 6χρονη κόρη της Μπέρι, η οποία γεννήθηκε στη διάρκεια της αιχμαλωσίας της μητέρας της ως αποτέλεσμα των βιασμών της από τον Κάστρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα